Voetbal 11 jan 2019 Jan De Raab

Mohamed Salah uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van 2018

Na de verkiezing van de beste Braziliaanse voetballer in Europa is nu ook de beste Afrikaanse speler van 2018 gehouden. Net als vorig jaar werd de voor Liverpool uitkomende Mohamed Salah door CAF verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar. Hij liet daarmee de Senegalees Sadio Mané (Liverpool) en de Gabonnees Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) achter zich.

Erkenning voor Mohamed Salah

Mohamed Salah werd eerder al door de BBC uitgeroepen tot ‘Beste Afrikaanse Speler van 2018’. De jury bestond nu uit aanvoerders en trainers van de 54 CAF leden, journalisten,  en voormalige Afrikaanse topvoetballers. De prijs werd tijdens het CAF gala uitgereikt in de hoofdstad van Senegal, Dakar.

De 26-jarige Mohamed Salah, momenteel in dienst van Liverpool, schaart in het rijtje van legendarische voetballers die de prijs veelvuldig wonnen. Onder hen bevinden zich de Senegalees El Hadji Diouf (2001, 2002), de Ivoriaan Yaya Touré (2011, 2012) en de Kameroener Samuel Eto’o (2003, 2004).

Overige prijswinnaars

Mohamed Salah was niet de enige die in de prijzen viel. De bondscoach van Marokko, de Fransman Hervé Renard, werd tot coach van het jaar verkozen. Ook de jonge Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi, in dienst van Real Madrid, maar verhuurd aan Borussia Dortmund, viel in de prijzen. Hij won de award in de categorie ‘Beste Jonge Speler’ van 2018.

Vrouwelijke voetballers vallen ook in de prijzen

De prijs voor het beste mannelijke team ging naar Mauritanië en bij de vrouwen won het team van Nigeria. Speelster van het jaar werd de Zuid-Afrikaanse Chrestinah Thembi Kgatlana. Zij was eerder uitgeroepen tot speelster van het toernooi en topschutter op het recente Afrikaans kampioenschap voetbal voor vrouwen.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Mohamed Salah uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van 2018
Sluiten