Tennis 17 feb 2019 Jan De Raab

Monfils wint 46e ABN AMRO-tennistoernooi

Met een wildcard kwam hij naar Rotterdam en wist zich na veel spannende partijen te plaatsen voor de finale. Het zou het eindstation blijken te zijn voor Wawrinka. Ondanks alle goede pogingen kon de winnaar van 2015 er niet in slagen om de editie van 2019 van het ABN AMRO-tennistoernooi op zijn naam te schrijven. Met 6-3, 1-6 en 6-2 was de Fransman Gaël Monfils te sterk in de finale.

Monfils wint 46ste ABN AMRO-tennistoernooi

Het 46ste ABN Amro-tennistoernooi beleefde zondag een waardige climax. Nadat vele favorieten voor de eindoverwinning reeds uit het toernooi waren gegooid, was het aan Wawrinka en Monfils om te zorgen voor spektakel in de finale. Dat ging de heren goed af. Beiden hadden al eerder mogen proeven van de finale, Monfils stond immers drie jaar geleden ook al voor diezelfde uitdaging, maar trof  de veel sterker spelende Martin Klizan voor zich. Nu trok hij dus wel aan het langste eind.

ABN AMRO-tennistoernooi

Monfils brengt spektakel

De Fransman, de mondiale nummer 33 begon met veel bravoure aan de finale waarbij hij Wawrinka dwong om veel onnodige fouten te maken. Het reultaat was een vrij eenvoudige zege in de eerste set die hij, met veel gevoel voor show, via een sprongsmash, binnen haalde.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Van het energieke spel van Monfils in de eerste set was niet veel overgebleven en Wawrinka kon vrij eenvoudig de setwinst verzilveren met 1-6. Het begon er somber uit te zien voor de Fransman die bij vlagen een aangeslagen indruk achterliet.

Opleving aan Franse zijde

Een formidabele opleving in de derde set zorgde voor een verrassende wending. Al snel kwam Monfils op een break en de voorsprong was een feit. De Fransman oogde enigszins vermoeid en Wawrinka hoopte daarvan te kunnen profiteren. Dankzij een aantal mooie en indrukwekkende acties wist Monfils het tij te keren: 5-2. Wawrinka weigerde zich echter naar de slagbank te laten afvoeren. Een breekpunt volgde, maar dit had niet het resultaat waar de Zwitser op hoopte. De drievoudig grandslamwinnaar kon niet voorkomen dat Monfils op matchpoint kwam en deze direct verzilverde om zijn achtste titel veilig te stellen.

NOS

Reageer op artikel:
Monfils wint 46e ABN AMRO-tennistoernooi
Sluiten