Motorsport 26 feb 2019 Jan De Raab

MotoGP: Dovizioso stelt teleur met vijftiende plaats in Qatar-test

Net als in de Formule 1, kennen ook de MotoGP-teams testdagen voorafgaand aan het seizoen. Voormalig wereldkampioen in de 125cc klasse en eeuwige tweede, Andrea Dovizioso, stelde behoorlijk teleur tijdens de MotoGP-test op het circuit van Losail. Een teleurstellende vijftiende plaats zorgt voor vraagtekens, maar de Ducati-coureur maakt zich voorlopig geen zorgen.

Ducati blijft achter in Qatar

In tegenstelling tot de goede prestaties tijdens de eerste wintertests in Sepang, kwam het team van Ducati niet goed uit de verf in Qatar. Danilo Petrucci was met een negende plaats de beste van Ducati

Nadat Ducati heerste tijdens de eerste wintertest van het seizoen in Sepang, was het merk niet zo sterk tijdens de driedaagse in Qatar. Danilo Petrucci was de beste van de Ducati’s op een negende plaats in 1.54.818, ruim achter Maverick Viñales. Die tijd was niet alleen teleurstellend voor zijn fans, ook voor hem zelf. Een logische verklaring kwam er echter niet.

Weersomstandigheden

“Er is in drie dagen veel gebeurd”, aldus Dovizioso. “De omstandigheden waren iedere dag anders en ik ben het gevoel een beetje kwijt. Het is vreemd, iedereen was snel. Maar het raceweekend is altijd een beetje anders en we moeten zien met welke omstandigheden we over tien dagen [als de GP van Qatar verreden wordt] te maken krijgen. Het weer verandert hier altijd, de wind, de luchtvochtigheid, dat kan veel invloed hebben. Het gevoel was niet geweldig aan het eind van de test, maar het wedstrijdtempo is niet slecht. We hebben op de goede manier gewerkt deze dagen, maar helaas was de snelheid er niet aan het eind van de test. Ik denk dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken.”

Dat de wind hem parten speelde was duidelijk. In eerste instantie stond er een racesimulatie gepland, maar deze werd vanwege de weersomstandigheden afgeblazen. “Er stond veel meer wind dan op de andere twee dagen. We konden niet vergelijken wat we graag wilden weten, de referentie van het rempunt en de racelijnen waren ineens heel anders.”

Onzeker

Vorig jaar was de Italiaan nog heer en meester op het circuit in Qatar. Of er dit jaar een herhaling te verwachten valt is allerminst zeker. “Op dit moment lijkt het erop dat iedereen een stap gemaakt heeft, maar het is maar moeilijk om dat zeker te weten. Er zijn een aantal hele snelle rookies, we weten niet wat zij kunnen tijdens de race. Iedere motor ziet er op dit moment goed uit. Misschien staat Ducati deze test niet bovenaan de tijdenlijst, maar dat is niet heel belangrijk.”

MSN

Reageer op artikel:
MotoGP: Dovizioso stelt teleur met vijftiende plaats in Qatar-test
Sluiten