De officiële MXGP kalender van 2019 is bekend

Wij kunnen niet wachten totdat het motorcross geweld weer los barst volgend jaar. Het belooft weer een spannend MXGP seizoen te gaan worden waarin Jeffrey Herlings hopelijk zijn titel kan prolongeren. Check hier de complete MXGP agenda van volgend seizoen zodat je geen enkele wedstrijd mist.

De MXGP kalender van 2019

Eigenlijk staat (bijna) alles al vast voor het aankomende MXGP seizoen. Er wordt één keer voor de MXGP gereden in Nederland, dat is op 31 maart in Valkendwaard en het seizoen motorcross seizoen wordt afgesloten in Nederland. Op 29 september wordt er in Assen het Monster Energy FIM Motocross of Nations gereden. Het MXGP seizoen zelf wordt afgesloten in Italië. De eerste GP van het seizoen wordt nog aangekondigd, maar er gaan geruchten dat de eerste GP in Oman zal plaats vinden.

Zie hieronder de volledige agenda

MXGP kalender 2019

Herlings & Coldenhoff

Net als vorig seizoen zal komend seizoen in het teken staan van Jeffrey Herlings. De 24-jarige KTM Factory Team rijder zal komend MXGP seizoen op jacht gaan naar zijn tweede wereldtitel. Glenn Coldenhoff, die twee weken geleden nog tweede werd in de Red Bull Knock-Out is gewisseld van team. De Brabander rijdt vanaf volgend jaar twee seizoenen voor Standing Construct KTM. Een nieuwe uitdaging voor Coldenhoff, die nog altijd de ambitie heeft om wereldkampioen te worden.

Waar kijk je motorcross?

Je wil natuurlijk onze Hollandse crosshelden in actie zien. Dat kun je natuurlijk live doen door ze iedere maand achterna te reizen maar er zijn ook makkelijkere manieren. Je kan de crosswedstrijden op verschillende manieren live kijken. Je kan een online stream abonnement op MXGP.com nemen of je kijkt de manches live op Eurosport 2! Wil je de samenvattingen zien? Kijk dan iedere zondag NOS sport.

MXGP

Red Bull Knock-Out

De afsluiting van het Enduro en cross seizoen vond twee weken geleden plaats in Scheveningen. Op het strand werd de bizar zware strandrace, de Red Bull Knock-Out, gereden. Nederlander Glenn Coldenhoff greep net naast de winst en werd tweede, beleef de Knock-out hier nog een keer opnieuw.

Reageer op artikel:
De officiële MXGP kalender van 2019 is bekend
Sluiten