Atletiek 2 mrt 2019 Jan De Raab

Nadine Visser haalt de halve finale 60 meter horden in 7.99

De perfecte race heeft ze wellicht nog niet gelopen, maar de vorderingen zijn onmiskenbaar aanwezig bij Nadine Visser. Ondanks een goed verlopen NK indoor waar ze in een tijd van 8.07 voor de vijfde keer de titel op haar onderdeel, 60 meter horden, veroverde is een succes op het EK indoor allerminst zeker. De eerste stap is in ieder geval gezet door in een tijd van 7.99 de halve finale te behalen.

Nadine Visser toont haar goede vorm op het EK indoor

Na haar winst op het NK indoor liet de atlete uit Bovenkarspel weten wat haar doel in Glasgow zou zijn. Een podiumplaats zou tot wel het minst haalbare moeten zijn. Dat is Visser ook wel verplicht gezien haar bronzen medaille op het WK een klein jaar geleden. Een tijd van 7.99 mag dan hoopvol zijn, het is zeker niet haar beste tijd. Die staat nog steeds op 7.83, een tijd die ze in Birmingham liep en waarmee ze het Nederlandse record scherper zette. Ze kan het dus wel. Statistisch gezien maakt Visser zelfs meer kans op een medaille in Glasgow dan Dafne Schippers die zich in Glasgow ook plaatste voor de halve finales.

TopatletiekLive on Twitter

Nadine Visser knalt meteen onder de 8 seconden! 7.99s en winst #60mhrd

Medaillekansen op het EK indoor

Recent liet ook trainer Bennema zich bezorgt uit over de prestaties van de pupil. Tijdens de trainingsstage liet ze dusdanige vorderingen zien dat dit hoop gaf voor de wedstrijden, maar op het moment surpreme was de gewenste vorm er net niet. De start schijnt het grootste struikelblok te zijn. Visser komt te snel rechtop, maakt te lange passen en nadert de eerste horde dan te snel. In Glasgow schijnt daar verandering in te zijn gekomen. De start ging bijna vloeiend waardoor ze tijd won en de vierde snelste tijd uit alle series kon neerzetten. Als Visser die goede vorm kan vasthouden ligt de medaille voor het oprapen.

DVHN

Reageer op artikel:
Nadine Visser haalt de halve finale 60 meter horden in 7.99
Sluiten