Nathan Chen prolongeert zijn wereldtitel in het kunstschaatsen

In de Saitama Super Arena is Nathan Chen werd de eerste Amerikaan in 35 jaar die er in is geslaagd om zijn wereldtitel op de vrije schaats te behouden. Sinds Scott Hamilton de prestatie in 1983-84 al eerder volbracht is het geen enkele Amerikaan eerder gelukt om de titel te prolongeren. Chen, een 19-jarige student aan de Yale University, liet de concurrentie ver achter zich en behaalde met vier viervoudige sprongen een totaalscore van 323,42 punten.

Tweevoudig Olympisch kampioen Yuzuru Hanyu pakte de zilveren medaille met 300,97 punten, terwijl Chen’s landgenoot Vincent Zhou het brons opeiste met een totaal van 281.16 punten.

Nathan Chen is dolgelukkig met zijn winst

“Ik ben zo blij om hier in Japan te zijn. Om hier te kunnen komen en voor het publiek te kunnen presteren. Het was adembenemend, “aldus Chen. “Deze wedstrijd ging geweldig. Ik ben trots op mezelf en uiteindelijk gewoon blij met hoe het ging en ik hoop dit succes te kunnen herhalen in de toekomst”.

Thuisfavoriet

Na zijn derde plaats afgelopen donderdag had Hanyu als thuisfavoriet wat goed te maken. Op de klanken van Art on Ice en met steun van het Japanse publiek wist Hanyu beslag te leggen op de tweede plaats met een totaalscore van 300,42. Chen’s landgenoot Vincent Zhou legde beslag op de derde plaats. De Amerikaan profiteerde van de bonuspunten die hij eerder verdiende tijdens de vrije kür en scoorde 281,16 punten in totaal.

Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron

De titel bij het ijsdansen ging afgelopen nacht zoals verwacht naar Gabriella Papadakis en Guillaume Cizeron. Het ijsdans-duo behaalde hun vierde gouden medaille, na eerdere wereldtitels in 2015, 2016 en 2018. Het Franse koppel lijkt de laatste jaren onverslaanbaar op het ijs. Zo werden ze in januari voor de vijfde keer op rij Europees kampioen in Minsk.

Japan Times

Reageer op artikel:
Nathan Chen prolongeert zijn wereldtitel in het kunstschaatsen
Sluiten