Voetbal 3 dec 2018 Marlon Labrie

Speelschema finaleronde Nations League: Oranje treft Engeland

De halve finales van de Nations league zijn bekend. Oranje komt in de eerste horde op weg naar de finale van het gloednieuwe toernooi een oude bekende tegen, Engeland. Verslaat Nederland de Engelsen? Dan staan ze in de finale.

Halve finales Nations League

Op 6 juni in 2019 speelt Nederland in Portugal tegen Engeland. In Guimarães, in het Estádio D. Afonso Henriques met 30.000 zitplaatsen treffen de Oranjeleeuwen de nummer vier van het afgelopen WK, Engeland. Op 5 juni spelen Portugal en Zwitserland tegen elkaar in de ander de andere halve finale. De finale wordt op 9 juni gespeeld in het Estádio do Dragão van FC Porto, waar plek is voor 50.000 toeschouwers.

Predict the #NationsLeague final 🔮

17.6k Likes, 338 Comments – UEFA EURO 2020 (@euro2020) on Instagram: “Predict the #NationsLeague final 🔮”

Oude bekende van het huidige Oranje

Voor het Nederlands elftal is Engeland een oude bekende. Koeman debuteerde op 23 maart van dit jaar tegen Engeland. De wedstrijd ging met 1-0 nipt verloren. Jesse Lingard maakte de enige goal in de gelijkopgaande pot voetbal. Het Nederlands elftal en Ronald Koeman krijgen komend jaar juni de ultieme mogelijkheid om revanche te nemen op de Engelsen.

Engeland in de Nations League

Het behalen van de eindronde was voor de Engelsen geen makkie. In een lastige poule met grootmachten Kroatië en Spanje werd het uiteindelijk met zeven puntengroepswinnaar. Dat werd in de allerlaatste wedstrijd met Kroatië beslist. Na een 1-0 achterstand toonde Engeland verkracht en won het met 2-1. Hierdoor ging Engeland door naar de finale ronde.

Speelschema finaleronde Nations League

Hier onder een overzicht van de wedstrijden aankomende zomer

Halve finales
Woensdag 5 juni: Portugal – Zwitserland
Donderdag 6 juni: Nederland – Engeland

Wedstrijd om de derde plek
Zondag 9 juni

Finale Nations League
Zondag 9 juni

Voorspelling

Wij voorspellen uiteraard dat het Nederlands elftal (eindelijk) weer eens een prijs gaat pakken. De elf mannen van Koeman winnen van Engeland en verslaan Portugal in de finale van de Nations league.

Benieuwd of de winnaar nu ook gelijk een EK ticket krijgt? Check het hier

Reageer op artikel:
Speelschema finaleronde Nations League: Oranje treft Engeland
Sluiten