Curling 23 nov 2018 Jan De Raab

Nederland eindigt als achtste tijdens het EK Curling

Deelname aan het WK Curling voor het Nederlandse team blijft realistisch. Tijdens het EK in Finland heeft het Nederlandse team Polen verslagen met 8-3 en eindigde daarmee als achtste. Net als gastland Finland, wat als negende eindigde, krijgt Nederland in januari de kans om zich via een extra kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland alsnog te plaatsen voor het WK.

Nederland bijft in de A-divisie voor het EK Curling

Met de overwinning tegen Polen heeft bondscoach Shari Leibbrandt ervoor gezorgd dat Nederland in de A-divisie blijft. Polen daarentegen, eindigde op de tiende plaats en degradeert daarmee naar de B-divisie.

 Vier landen plaatsen zich voor het WK

Grootmacht Zweden wist alle groepswedstrijden te winnen en mag samen met Schotland, Italië en Duitsland in de play-off wedstrijden gaan bepalen wie zich Europees Kampioen mag noemen. Alle vier plaatsten zich direct voor het WK en hoeven dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen.

Zwaar begin voor Oranje

Voor Oranje begon het toernooi zeer zwaar. De eerste zeven wedstrijden werden verloren waardoor de kans op een goede eindklassering lange tijd uit het zicht verdween. Het team onder aanvoering van Jaap van Dorp wist zich goed te herstellen en slaagde er in om afgelopen woensdag gastland Finland te verslaan met 12-2.

NuSport

Reageer op artikel:
Nederland eindigt als achtste tijdens het EK Curling
Sluiten