Hockey 5 dec 2018 Jan De Raab

Nederland gaat ten onder tegen Duitsland tijdens WK hockey

De tussenronde spelen is bijna onvermijdelijk voor Oranje. Het Nederlandse hockeyteam is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Duitsland op het WK hockey tot een goed einde te brengen. Ondanks het harde werken kon Oranje een forse nederlaag niet voorkomen en moest het toezien hoe Duitsland er met een klinkende 4-1 overwinning vandoor gaat.

Dure nederlaag op het WK hockey

Nederland ging in India voortvarend van start en nam al snel op brutale wijze de leiding. Een snelle, goed uitgevoerde aanval belandde via een Duitse stick in het doel waardoor Nederland op 1-0 kwam. Duitsland kon dat niet zomaar laten gebeuren en trok razendsnel het initiatief naar zich toe om vervolgens de wedstrijd geheel te controleren. Dat wil niet zeggen dat de Duitsers er in slaagden om een aantrekkelijke wedstrijd neer te zetten. Het leeuwendeel van de punten van de oosterburen werden gemaakt vanuit dode spelmomenten, de strafcorner.

In het tweede kwart kwamen de Duitsers akelig dicht bij de gelijkmaker. Via een uitgespeelde strafcorner trachtte men te scoren. De eerste poging mocht geen resultaat opleveren, de tweede poging was meer succesvol. Met een vergelijkbare opzet werd er nu wel via de strafcorner gescoord en was de gelijkmaker een feit.

Nederland komt niet tot scoren

Tot en met het derde kwart had oranje de verdediging goed op peil gehouden, maar deze inspanning zou men niet kunnen volhouden. In het vierde kwartier kwam de verlossing voor de Duitsers via wederom een strafcorner. Duitsland stond nu voor en de motivatie bij Oranje werd duidelijk minder. Een snelle 3-1 was in die situatie ook niet te vermijden.

De slotfase van de wedstrijd kon door Oranje niet benut worden om tegengas te geven. De Duitsers hadden bloed geroken en maakten korte metten met de overgebleven aspiraties van Oranje door de eindscore te vergroten en de eindstand te bepalen op 4-1.

WK hockey

Huidige stand

Door de uitslag is Nederland niet langer groepshoofd in poule D. Duitsland bezet nu met 6 punten de eerste plaats, gevolgd door Nederland met 3 punten. Maleisië en Pakistan hebben beide nul punten, maar spelen om 14:30 uur hun tweede groepsduel.

Gespeelde wedstrijden – Punten Doelsaldo
1. Duitsland 2-6 5-1
2. Nederland 2-3 8-4
3. Pakistan 1-0 0-1
4. Maleisië 1-0 0-7

Groepswinnaar naar kwartfinales, nummers 2 en 3 naar achtste finales.

Reageer op artikel:
Nederland gaat ten onder tegen Duitsland tijdens WK hockey
Sluiten