Handbal 22 nov 2018 Marlon Labrie

Nederlandse handbalsters verslaan Angola en zijn klaar voor het EK

De Nederlandse handbalsters speelden gisteren hun laatste wedstrijd voor het prestigieuze EK in Frankrijk. Met een gehavend elftal werd de Afrikaans kamkpioen Angola met 32-29 aan de kant geschoven. Niet de beste generale repetitie, maar Oranje is klaar voor het Europees kampioenschap in Frankrijk.

Nederlandse handbalsters winnen met moeite

De Nederlandse handbalsters speelde gisteren de zo gezegde uitzwaaiwedstrijd, de laatste wedstrijd voor een team naar en groot toernooi vertrekt. In een moeilijk duel met de Afrikaanse kampioen Angola werd er uiteindelijk door Oranje aan het langste eind getrokken. Na een matig begin herpakte Oranje zich en begon het beter te spelen, de achterstand werd goed gemaakt en Oranje nam de wedstrijd in eigen handen. De handbalsters speelden niet sprankelend en maakte iets te veel aanvallende en verdedigende foutjes waardoor er met een 16-14 voorsprong werd gerust.

In de tweede helft was het spelbeeld enigszins hetzelfde. De Nederlandse handbalsters waren niet op volle sterkte maar wisten uiteindelijk te winnen van Angola met 32-29. Een moeizame wedstrijd maar er werd wel gewonnen! Oranje is klaar voor het EK

Nederlandse handbaldames

Een gehavend Oranje, Snelder niet naar EK

De Nederlandse handbalsters speelde gisteren wel met een gehavend team tegen Angola. Bondscoach Helle Thomsen kon niet beschikken over vaste krachten Nycke Groot en Angela Malestein. Het duo lag ziek op bed. Op dinsdag maakte het Handbalverbond al bekend dat aanvoerster Danick Snelder het EK moet missen vanwege aanhoudende rugklachten. Daarnaast is Maura Visser om persoonlijke redenen nog niet aangesloten bij de selectie in Papendal waar het zich voorbereidt op het EK.

Polman is klaar voor het EK

,,We zijn heel gebleven, we hebben gewonnen, we zijn klaar voor het EK’’, zei Estavana Polman bij Ziggo Sport. ,,Het is vervelend dat Danick er niet bij kan zijn. Dat is natuurlijk een aderlating. Maar we moeten ons nu richten op wie we wel hebben. Met deze ploeg gaan we het doen. Laten we eerst de poule maar eens goed doorkomen. Dan zien we daarna wel verder.’’

Check hieronder het volledige interview van Ziggo Sport met Polman en Wester

Benieuwd wanneer er gespeeld wordt op het aankomende EK? Check hier het volledige speelschema van het EK handbal in Frankrijk.

AD sport

Reageer op artikel:
Nederlandse handbalsters verslaan Angola en zijn klaar voor het EK
Sluiten