Motorcross 29 jan 2019 Jan De Raab

Nederlandse motorcrossers worden tweede in de Motorcross of Nations

Zonder geluk vaart niemand wel. Dat hebben de Nederlandse motorcrossers ervaren tijdens de Motocross of Nations. Dankzij een onfortuinlijke ervaring aan de kant van de Italianen heeft Nederland de deelname afgesloten met een zilveren medaille. Diskwalificatie van het Italiaanse team zorgde ervoor dat de Nederlandse deelnemers reglementair tweede werden.

Tweede plek voor Nederlandse motorcrossers

Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen die het Nederlandse team vormen hadden een totaal van 41 punten behaald in oktober in het Amerikaanse Buchanan. Die score was voldoende voor een derde plaats. Frankrijk werd kampioen met 35 punten kampioen, vóór Italië wat 37 punten had verdiend.

Cervellin gebruikt verkeerde brandstof

Het probleem voor het Italiaanse team ontstond, toen uit controle na de race bleek dat Michele Cervellin niet de juiste brandstof had gebruikt. Het gevolg was voor de Italianen dramatisch. Een schorsing was het gevolg en zijn resultaten weren ongeldig verklaard waardoor Italië niet langer beslag kon leggen op de tweede plaats.

Valpartij Vlaanderen

Nederlandse motorcrossers

Di beslissing werkte dus in het voordeel van de Nederlanders. Herlings, Coldenhoff en Vlaanderen schoven een plek op en kregen zou dus de zilveren plak in handen. Een beter resultaat was niet haalbaar door een valpartij van Vlaanderen. In de eerste manche van de MX2 kwam Vlaanderen ten val waardoor deze niet in de tweede manche kon starten.

Twee zeges van Coldenhoff

Door de strafpunten die daarop volgden was het voor de Nederlandse deelnemers niet mogelijk om voor de overwinning te gaan. Dit ondanks een knappe overwinning van Herlings en twee zeges van Coldenhoff. In het eindklassement werd Frankrijk wederom winnaar, net als in de vier voorgaande edities van de Motorcross of Nations.

NuSport

Reageer op artikel:
Nederlandse motorcrossers worden tweede in de Motorcross of Nations
Sluiten