Schaatsen 8 feb 2019 Jan De Raab

Nederlandse schaatsers bevestigen hun goede vorm met WK-titel

Voor de zesde keer in successie zijn de Nederlandse schaatsers erin geslaagd om succesvol te zijn op het onderdeel ploegenachtervolging. In Inzel, tijdens het WK afstanden was het team, bestaande uit Sven Kramer, Douwe de Vries en Marcel Bosker veruit de snelsten: 3.38,43.

Nederlandse schaatsers winnen in rechtstreeks duel

In Inzel versloeg het Nederlandse team de huidige Olympische kampioen Noorwegen. De Noren, Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bokko en Sindre Henriksen, hadden een beduidend slechtere tijd op de klok gezet: 3.40,80. Di tijd was goed voor een zilveren plak.

Damesteam buigt voor Japan

De Nederlandse vrouwen waren wat minder fortuinlijk. Zij slaagden er niet in om de wereldtitel te prolongeren. Het team voor de ploegen achtervolging (Joy Beune, Antoinette de Jong en Ireen Wüst) moesten ondanks een prima tijd (2.56,20) hun meerdere erkennen in het Japanse team. Laatst genoemden wisten met een tijd van 2.55,78 het goud veilig te stellen.

Tevreden gevoel

Titelverdediger Nederland kon desondanks tevreden terug kijken. Hun tijd was goed voor een tweede plaats achter Japan. In 2017 wisten de Nederlandse dames, destijds met Marrit Leenstra in plaats van Beune, de titel wel te veroveren. De nederlaag is op zich niet zo heel vreemd: Japan is al langer bezig om en goede naam te verwezenlijken. Op dit moment is het team met Ayano Sato, Miho Takagi en Nana Takagi ongeslagen sinds de vorige WK afstanden.

In de jaren dat de Olympische Spelen worden gehouden (2018) vindt er geen WK afstanden plaats. Op de laatste editie van de OS in Pyeongchang won Japan al Olympisch goud. In Inzel ging het brons dit jaar naar Rusland (Elizaveta Kazelina, Evgenia Lalenkova en Natalia Voronina) in een tijd van 2.57,71.

NOS

Reageer op artikel:
Nederlandse schaatsers bevestigen hun goede vorm met WK-titel
Sluiten