waterpolo 29 jan 2019 Jan De Raab

Nederlandse waterpoloërs winnen in de World League van Oekraïne

Voor de Nederlandse waterpoloërs verloopt de deelname aan de World League zeer succesvol. Afgelopen dinsdag behaalde Oranje de tweede groepszege. Oranje wist gastland Oekraïne in een mooie wedstrijd op afstand te houden. Met 5-15 werd het Oekraïense team verslagen.

Nederlandse waterpoloërs zetten Oekraïne eenvoudig opzij

In Charkov werd Oekraïne in vier periodes verslagen : 1-3, 1-5, 1-1 en 2-6. Aan Nederlandse zijde was Robin Lindhout topscorer met vijf treffers bijzonder trefzeker. De uitslag is bijzonder frappant, in oktober, amper vier maanden geleden, wond Oranje onder leiding van Robin van galen ook al van Oekraïne. Ook toen was de uitslag identiek: 5-15

Debutant Tim de Mey is succesvol

Griekenland-nieuws on Twitter

Tim de Mey (AZC Alphen) debuteert bij Nederlands waterpoloteam – Leidsch Dagblad https://t.co/ZdUI8nnLfH

Robin Van Galen had geen eenvoudige opgave in de voorbereiding voor de belangrijke wedstrijd. De bondscoach kon door diverse blessures geen beroep doen op een aantal belangrijke spelers. De afwezigheid van de topspelers bood de 21-jarige Tim de Mey (AZC Alphen) en de 20-jarige Tom de Weerd (Polar Bears) de kans om te debuteren in Oranje. Tim de Mey greep die kans met beide handen aan en was verantwoordelijk voor twee treffers in zijn eerste wedstrijd voor Oranje.

Revanche tegen Griekenland

Eerder verloor Oranje dit seizoen van Griekenland met 9-14. Ook Spanje was met 7-13 een maatje te groot. In de World League staat de eerstvolgende wedstrijd van Oranje gepland op 19 februari. De Nederlandse waterpoloërs spelen dan in Amersfoort tegen Griekenland. Die wedstrijd biedt Oranje kans om zich te revancheren.

NuSport

Reageer op artikel:
Nederlandse waterpoloërs winnen in de World League van Oekraïne
Sluiten