Voetbal 5 dec 2018 Jelle van Es

Neymar verkiest Call of Duty boven Gouden Bal-verkiezing

Afgelopen week werd in Parijs de uitreiking van de Gouden Bal, oftewel de Ballon d’Or gehouden. Zo’n beetje alle goede voetballers van de wereld waren daar aanwezig. Ze zagen dat Luka Modrić daar de winnaar was. De Kroaat heeft een prachtseizoen gehad en verdient de prijs wat ons betreft dan ook absoluut. Een paar feiten over de winnaar vind je hier. Modrić doorbrak met zijn winst de hegemonie van Ronaldo en Messi, die de prijs sinds 2008 als enige twee wisten te winnen. Lang dachten we dat Neymar de opvolger zou worden van het duo, maar de Braziliaan had het afgelopen seizoen een nogal matig (voor zijn doen dan) jaar. Hij besloot dan ook niet bij de Gouden Bal-verkiezing aanwezig te zijn. In plaats daarvan zat hij een avondje Call of Duty te spelen.

Neymar gaat vol voor Call of Duty

En dat is ergens toch wel opvallend. Hoewel hij niet werd gezien als een kanshebber, is het gala in Parijs. En Neymar speelt voor Paris Saint-Germain. Dan zou je denken: pak de taxi en ga er heen. Even bijkletsen met oud-teamgenoten en rivalen, gezellig toch? Maar nee, de beste man bleef lekker thuis en ging Call of Duty Black Ops 4 spelen en dat dan livestreamen.

Hij ging los in de Blackout-modus van de game, waar je met honderd man begint en je in je eentje of met je team moet proberen te overleven. In de bovenstaande video zien we hoe hij een mooie kill maakt, hoewel het nog wel een beetje te veel sprayen is wat ons betreft. Wat dat betreft mag hij nog heel wat verkiezingen overslaan om aan zijn skills in de game te gaan werken. Kan hij volgend jaar mee doen met het WK Call of Duty.

Reageer op artikel:
Neymar verkiest Call of Duty boven Gouden Bal-verkiezing
Sluiten