Formule 1 26 feb 2019 Jan De Raab

Nico Rosberg: nergens spijt van…op één ding na

Nu Nico Rosberg geniet van zijn status als gepensioneerde coureur heeft hij alle tijd om terug te blikken opeen indrukwekkende carrière. Van geen enkele beslissing uit zijn carrière heeft het hij spijt, wel vindt hij dat er één gemiste kans is. Hij had namelijk graag met Max Verstappen in één team gereden.

Nico Rosberg en de duels met Verstappen

Na het behalen van de wereldtitel in 2016 was het voor Rosberg goed geweest. Dat was dus net na enkele duels met de jonge Nederlander. Bekend is bijvoorbeeld de inhaalrace van Verstappen in de GP van Brazilië en aan het einde van de GP van Abu Dahbi. Destijds vond Rosberg dat de Nederland teveel risico’s nam en ontweek hem juist liever dan dat hij de confrontatie aanging. “Als tegenstander op het circuit was hij zeker een enorm risico. Op weg naar mijn wereldkampioenschap zat hij de laatste vier races telkens in mijn buurt, dus dat was niet best. Dat waren situaties met ultraveel risico.”

Respect voor Verstappen

Rosberg heeft echter respect ontwikkeld voor de manier waarop Verstappen graag de grenzen van het toelaatbare opzoekt. In die zin gaat de vergelijking met Lewis Hamilton ook zeker op. “Ik had Max graag als teamgenoot gehad, want voor mij is hij op het vlak van rauwe snelheid op een gelijkaardig niveau als Lewis. Hij is dus erg speciaal. Als je zo iemand in dezelfde wagen hebt dan is het erg opwindend om hem te proberen verslaan. Als je hem dan verslaat, geeft dat de meeste voldoening. Ik zou Max dus graag als teamgenoot gehad hebben.”

Geen spijt

Terugkijkend op zijn carrière is er geen enkel moment waarvan Rosberg nu spijt zou hebben. Wel had hij graag in de wagen van Ferrari willen rijden. “In de Formule 1 heb je twee legendarische teams: Mercedes en Ferrari. Ik had dus zeker graag voor Ferrari gereden. Voor mij zou het extra speciaal geweest zijn omdat ik ben opgegroeid met veel Italiaanse vrienden, maar dat ligt nu in het verleden. Ik heb nergens spijt van.”

MSN

Reageer op artikel:
Nico Rosberg: nergens spijt van…op één ding na
Sluiten