Barcelona en Nike komen met een bijzonder jubileum shirt

Nike is al jaren de partner van Barcelona en is verantwoordelijk geweest voor het tenue die de Catalanen dragen sinds 1998. Nu vieren ze de twintigste verjaardag van hun partnerschap met een heel vet limited edition jubileum shirt. Deze speciale editie is een combinatie van alle designs die over de jaren heen op het shirt van de Spaanse club hebben mogen schitteren in de laatste twee decennia.

FourFourTweet on Twitter

Nike will celebrate the 20th anniversary of its partnership with Barcelona by relseasing a special, limited-edition ‘mashup’ jersey. The jersey features elements of all Barcelona kits worn by the club between 1998-99 and 2017-18.

Verdeelde meningen

De meningen over het nieuwe shirt zijn zoals altijd verdeeld. Veel fans zijn niet te spreken over het nieuwe design en vragen zich af waar Barcelona mee bezig is. Een fan op Twitter maakte zelfs de vergelijking tussen het nieuwe shirt en een testpagina die je printer uitprint vlak nadat je de cartridges hebt vervangen. Andere fans waren wel te spreken over het nieuwe ontwerp vanwege de historie van de club dat het uitdrukt. Het nieuwe shirt zal, tot opluchting van velen, niet gebruikt worden om wedstrijden in te spelen.

Forever_LFC on Twitter

@FourFourTweet It’s that test page after you put new ink cartridges into the printer.

The 🐐 of ⚽ on Twitter

@FourFourTweet Not the most attractive but it represents so much for the recent success of the club. I still want it! 🔵🔴🔵🔴🔵

Pramod on Twitter

@pratham5125 @FourFourTweet @rahulsince93 As far as they don’t make it the season’s official jersey I’m okay with it

Barcelona + Kroatië

Het is echter niet de eerste keer  dat Barcelona een ander ontwerp heeft uitgebracht. Eerder dit jaar brak de club zich los van hun traditionele thuiskit en kwam voor volgend seizoen met een geruit vierkant ontwerp dat deed denken aan het shirt van Kroatië. Daar zal Ivan Rakitic zich in ieder geval in thuis voelen. 

ⓐ on Twitter

👀

Niet altijd even origineel

Nike is in al die jaren partnerschap met Barcelona eigenlijk nooit zo stoutmoedig afgeweken van de standaard.  Dit werd pijnlijk duidelijk toen het nieuwe uitshirt van Tottenham Hotspur bekend werd gemaakt deze zomer. Het viel veel fans meteen op dat het namelijk precies hetzelfde was als het trainingstenue van Barcelona, los van het clublogo en de sponsor.

Fan Antics 🇳🇬 on Twitter

Nike: Why bother about Tottenham’s away kit when we can just give them Barcelona’s training kit?

Nike bracht dit jaar niet alleen een iconisch shirt uit voor Barcelona. Lees hier over het derde shirt van Manchester City dat Nike uitbracht om het succes van de club te vieren. Op de hoogte blijven al het laatste voetbalnieuws kan hier.

 

Reageer op artikel:
Barcelona en Nike komen met een bijzonder jubileum shirt
Sluiten