Atletiek 24 feb 2019 Jan De Raab

NK Cross: Succes voor Lau, Futselaar en Zoetendal

Jasmijn Lau uit Velp heeft haar eerste belangrijke Nederlandse titel te pakken. Tijdens het NK cross op zondag 24 februari, legde zij beslag op de eerste plaats bij de senioren. Met een tijd van 29.48 was het 19-jarige talent ruim 30 seconden sneller dan haar naaste belager Ruth van der Meijden uit Groesbeek. Met haar overwinning in Kraggenburg bij Emmeloord laat Lau zien dat haar succes bij de junioren geen toeval is en dat zij een factor is om rekening mee te houden.

NK cross: prooi voor Futselaar

Bij de mannen was het Arnhemmer Frank Futselaar die er met de winst in de NK Cross vandoor ging. Het 10 kilometer lange parcoers werd in 33.31 minuten afgelegd. Jorik van Egdom werd op 20 seconden tweede,  Stan Niesten was derde. De Arnhemse Anna Hightower van Ciko’66 pakte bij de junioren de titel. De clubgenote van Jasmijn Lau won over een afstand van 4 kilometer en hield Manjorie Janssen en Jasmyne Abbes ruim achter zich.

Yke Zoetendal onderstreept de goed vorm

In de categorie 45+ was het de 46-jarige Yke Zoetendal uit Joure die aan het langste einde trok. Hij heeft zijn uitstekende vorm zaterdag onderstreept met het veroveren van de Nederlandse crosstitel. In de categorie 45+ stond er in Kraggenburg geen maat op Zoetendal, die ruim veertig rivalen voorbleef. De Jouster liep pas zijn tweede veldcross.

Zoetendal, op het NK 10 kilometer tweede, liep zo sterk dat zijn tijd in de categorie 40+ nog het zilver zou hebben opgeleverd. Hij sloeg in Kraggenburg toe op het moeilijkste gedeelte van het parcours: een steile klim met mul zand. In de cross over 8 kilometer moest deze heuvel vier keer worden bedwongen.

Gelderlander

Reageer op artikel:
NK Cross: Succes voor Lau, Futselaar en Zoetendal
Sluiten