Atletiek 16 feb 2019 Jan De Raab

Nketia Seedo maakt indruk en Dafne Schippers wint het NK op de 60 meter

Dafne Schippers heeft zoals verwacht in Apeldoorn haar Nederlandse titel op het indoorkampioenschap met succes verdedigd. De Utrechtse was met 7.18 seconden de snelste in de finale en bleef Jamile Samuel ruim voor de in 7,26 wist te finishen. Grootste verrassing was de derde plaats voor het 15-jarige super talent Nketia Seedo. De jonge atlete die bij U-Track traint zette een tijd neer van 7.27 seconden en is daarmee de snelste atlete van de wereld onder de 18 jaar op de 60 meter.

Met haar overwinning komt het aantal gouden medailles op het NK 60 meter sprint op negen stuks. Sinds haar hereniging met haar voormalige coach Bart Bennema, is dit haar eerste overwinning.

Dafne Schippers evenaart haar beste seizoenstijd

De prestatie van Schippers in Apeldoorn is direct ook een evenaring van haar beste tijd dit seizoen. In Madrid liep zij eerder ook al een tijd van 7.18. Die tijd was voldoende om zich te kwalificeren voor het EK indoor in Glasgow, ook al is het op dit moment nog niet zeker of ze ook daadwerkelijk in Glasgow aanwezig zal zijn.

Derde plaats voor supertalent Seedo

Naast Schippers was er ook ruime aandacht voor Seedo. De Utrechtse staat inmiddels bekend als supertalent en liet eerder al de snelste tijd (7,32 seconden) in de series aantekenen. Met die tijd gaf ze haar visitekaartje af en was ze nog sneller dan Schippers. De Utrechtse was in de halve finale wel sneller met een tijd van 7,29 seconden. De 15-jarige Seedo pakt daarmee haar eerste medaille bij de elites.

400 meter vrouwen

Op de 400 meter plaatste Femke Bol uit Amersfoort zich eenvoudig voor de finale op de 400 meter. Haar tijd van 54,46 seconden was voldoende in haar serie en mag zich opmaken voor de finale op zondag 17 februari.

RTVUtrecht

Reageer op artikel:
Nketia Seedo maakt indruk en Dafne Schippers wint het NK op de 60 meter
Sluiten