Ongelofelijk dat dit doelpunt de Puskás Award niet heeft gewonnen

Afgelopen maandag ging de Puskás Award voor het mooiste doelpunt van het jaar naar Mohamed Salah van Liverpool. De Egyptenaar liet dankzij 38% van de stemmen onder andere Ronaldo, Messi en Gareth Bale achter zich. Het doelpunt van Salah in de derby tegen Everton was een fraaie, maar het doelpunt dat volgens ons had moeten winnen werd gemaakt in de Australische A-League.

Niet eens de mooiste goal van Salah

Tussen de genomineerden voor de prestigieuze award zaten in onze ogen een paar doelpunten die mooier waren dan die van Mo Salah. Teamgenoot James Milner liet zelfs op Twitter weten dat Salah er dit seizoen minstens zes heeft gemaakt die mooier waren dan de goal waar hij zijn nominatie aan te danken had.

James Milner on Twitter

Congrats @MoSalah on your 7th best goal from last season winning goal of the year 😜 #Baller #Topbin #oneofmanyworldies https://t.co/OkNMlIsNLb

Scorpion Kick

Het doelpunt dat in vele opzichten indrukwekkender was dan het krulballetje van de Liverpool aanvaller, werd opmerkelijk genoeg gemaakt in de Australische competitie. De Hyundai A-Leauge is geen hoogstaande competitie waar je dit soort doelpunten zou verwachten. Toch wist Riley McGree, een middenvelder van Melbourne City, een goal te maken die zo mooi was dat zelfs Zlatan Ibrahimovic er een tikkeltje jaloers op zou zijn. De goal die hij maakt met een zogenaamde ‘scorpion kick’ doet een beetje denken aan het doelpunt van Olivier Giroud, dat vorig jaar de Puskás Award wist te winnen.

#puskasaward RILEY MCGREE GOAL – VOTE NOW!

Riley McGree’s outrageous scorpion kick for Newcastle Jets. Footage courtesy of Fox Sports.

Viral was niet genoeg voor Puskás Award

De goal van McGree ging binnen no-time viral maar wist helaas niet genoeg stemmen te vergaren voor het winnen van de Puskás Award. De speler die door Club Brugge verhuurd wordt aan Melbourne heeft volgens velen wel de mooiste goal ooit in de A-League gemaakt.

Boze fans

Dat de Puskás Award uiteindelijk toch naar het doelpunt van Salah ging zorgde voor veel ophef bij de fans. Veel boze mensen lieten op Twitter weten niet te begrijpen dat de goal van McGree en de omhaal van Bale het moesten afleggen tegen dit mooie, maar niet heel bijzondere doelpunt.

Adam Peacock on Twitter

If this is better than the McGree or Bale or Ronaldo goal I’m the 5th member of the The Bangles. https://t.co/kEMRmQfIQ2

Josh Wigley (Wigleys_Extra) on Twitter

How on earth is Salah’s goal Vs Everton the best goal this year?! 😂 Bale, Pavard, and McGree finishes are miles better! #UnbeliveableGeoff #FIFAFootballAwards #Puskas

Andy Castell on Twitter

Salah just won the Puskas award for a goal that wasn’t even the best one scored in a Liverpool match https://t.co/4oIfNkTAFa

John. on Twitter

Honestly have no idea how Mo Salah won the #Puskas award, Riley McGree’s goal was 10x better.

Voor meer voetbal, klik hier. Wil je nog meer leuke tweets lezen? Check dan ons laatste tweets artikel over de wedstrijd tussen PSV en Ajax.

Reageer op artikel:
Ongelofelijk dat dit doelpunt de Puskás Award niet heeft gewonnen
Sluiten