Tennis 9 jan 2019 Jan De Raab

Bibiane Schoofs als enige Nederlander door in kwalificaties Australian Open

Het zit de Nederlandse tennissers niet mee. In Australië heeft slechts één van de drie deelnemers in het Australian Open-kwalificatie toernooi kunnen zegevieren. De gelukkige was Bibiane Schoofs. Ze won haar partij tegen de Chinese En Shuo Liang in drie sets: 6-2, 5-7 en 6-4. Quirine Lemoine en Tallon Griekspoor werden gewogen en te licht bevonden. Zij hebben het toernooi dus alweer moeten verlaten.

Bibiane Schoofs wint in drie sets

De dertigjarige tennisster uit Ede was in drie sets te sterk voor de Chinese En Shuo. Na ruim 105 minuten strijd tegen Liang was de uitslag duidelijk: 6-2, 5-7 en 6-4. Het cruciale moment ontstond in de derde set toen de pupil van coach Sven Vermeulen een breakpoint overleefde bij een stand van 3-4. Gezien de positie van Schoofs op de wereldranglijst (159e) was zij voor aanvang van de wedstrijd de favoriet. In de halve finales zal Schoofs het moeten opnemen tegen de nummer 135, de Russin Natalia Vikhlyantseva.

Richel Hogenkamp maakt nog kans

Quirine Lemoine kwam er in de wedstrijd tegen Anna Kalinskaya niet aan te pas. De Russin wist in twee sets zich te ontdoen van de Nederlandse. Het werd uiteindelijk 6-1 7(16)-6(14). Ook voor de 22-jarige Tallon Griekspoor bracht het toernooi niet het gewenste resultaat. De Amerikaan Bjorn Fratangelo was met 6-4 en 7-5 duidelijk sterker. Van de deelnemende Nederlanders is enkel Richèl Hogenkamp nog in de race voor een plaats in het hoofdtoernooi. Zij treft in de tweede ronde Isabelle Wallace, die een thuiswedstrijd speelt.

Aanstaande maandag, 14 januari, begint de 107e editie van de Australian Open. De wedstrijden worden dan afgewerkt op de hardcourt-banen van Melbourne Park. Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks geplaatst.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Bibiane Schoofs als enige Nederlander door in kwalificaties Australian Open
Sluiten