Voetbal 18 dec 2018 Marlon Labrie

Wie wordt de opvolger José Mourinho bij Manchester United?

José Mourinho staat op straat, de coach is na een lange periode van onzekerheid en (veel) slechte resultaten ontslagen bij grootmacht Manchester United. De ploeg speelt een matig seizoen en staat na 17 wedstrijden 19 punten achter koploper Liverpool. Nu is de grote hamvraag: Wie gaat Mourinho opvolgen.

Na Ferguson een kwakkelend team

Na het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013 kon het haar successen niet meer herleven. Het is dan ook al vijf jaar geleden dat ‘The Red Devils’ de premier league wonnen. Opvolgers als David Moyes, Louis van Gaal en José Mourinho wisten geen potten te breken. Het hoogte puntje in die vijf jaar? De FA Cup onder Van Gaal en de ‘te makkelijk’ gewonnen Europa League finale in 2017 onder Mourinho. Niet echt United waardige prijzen als je het ons vraagt. Daar moet verandering in komen.

Wie gaat Mourinho opvolgen?

Nu is het natuurlijk de grote vraag die het voetballand bezig houdt, wie gaan ‘the special one’ opvolgen bij Manchester United? Wij hebben een lijstje gemaakt met opvolgers. Voor de hand liggende opvolgers en misschien wat outsiders.

José Mourinho

Voor de hand liggende opvolgers

Zinédine Zidane

De 46-jarige Fransman lijkt ons een geschikte kandidaat om het stokje over te nemen bij United. Zidane heeft laten zien dat hij prijzen kan pakken bij Real Madrid en met grote spelers kan samen werken. Een waardige opvolger.

Mauricio Pochettino

De Argentijnse manager van Tottenham Hotspur schijnt hoog op het verlanglijstje van de United-leiding te staan, onder meer omdat hij graag met talenten werkt. Pochettino heeft bij Spurs nog een contract tot 2023. De vraag is daarom of hij haalbaar is.

Antonio Conte

Ook Antonio Conte is wellicht een kanshebber voor de job. De Italiaan zit na een dramatisch seizoen bij Chelsea zonder club en staat waarschijnlijk te popelen om voor een nieuwe baan. Conte heeft laten zien dat hij zijn team kan laten voetballen en prijzen binnen kan slepen.

Outsiders

Laurent Blanc

Ex-United speler en Frankrijk en PSG trainer kan ook zomaar solliciteren naar de baan. De Fransman heeft een verleden bij de Mancunians en wist daar kampioen te worden als speler. Hij kent dus de club en waarom kan hij niet José op volgen?

Ole Gunnar Solskjaer

Ook Solskjaer is een potentiele opvolger. De Noor heeft flink wat seizoenen bij United gespeeld en is nu een trainersuitstapje naar Cardiff beland bij Molde FK. De Noorse oefenmeester kent de club en kan zomaar dit weekend al aangesteld worden als hoofdcoach van United.

Ryan Giggs

Als laatste optie blijft er een waar clubicoon over: Ryan Giggs. De Welshman kent de club door en heeft wekelijks nog kritiek op Mourinho, tijd voor Giggs om zelf het roer over te nemen. Dat lijkt wel wat onwaarschijnlijk aangezien Giggs bondscoach van Wales is, maar je weet het nooit.

Lees ook 15 reacties over het ontslag van José Mourinho.

Reageer op artikel:
Wie wordt de opvolger José Mourinho bij Manchester United?
Sluiten