Voetbal 4 mrt 2019 Jan De Raab

Oranje dames redden het niet tegen Polen in de Algarve Cup: 1-0

Nederland heeft in de Algarve Cup een tweede tik moeten incasseren. Nadat eerder werd verloren van Spanje met 2-0, was het nu Polen die met 1-0 te sterk was voor de Nederlandse dames. Door de nieuwe nederlaag resteert er voor Oranje alleen nog een weinig interessante strijd tegen China om een bedroevende elfde plaats. Die wedstrijd staat gepland voor aanstaande woensdag 6 maart.

Tweede verlies voor Oranje in de Algarve Cup

Afgelopen woensdag verspeelde Oranje als de kans op het halen van de finale door het verlies tegen Spanje. De nummer zeven van de wereldranglijst van de FIFA werd met 2-0 weggespeeld. De resultaten van de laatste twee wedstrijden zorgen er nu voor dat Nederland derde staat in groep B.

FR Updates on Twitter

B-team Oranje verliest ook tweede duel op Algarve Cup https://t.co/3iRh7Tm2Nh

Zwak verdedigend Oranje

Al kort voor rust kwam een zwak verdedigend Oranje kort voor rust op achterstand door een doelpunt van Agnieszka Winczo. Polen, mondiaal nummer 34 wist de voorsprong ook in de tweede helft vast te houden en stapte als winnaar van het veld. De Oranje dames hadden duidelijk hun dag niet en vlak voor het doelpunt van de Polen kon Danique Kerkdijk met rood vertrekken wegens het onderuit halen van de doorgebroken Poolse spits Ewa Pajor.

Buitenspel

Heel even leefde de hoop op een gelijkmaker op doordat Ellen Jansen door de verdediging van de Polen brak. Haar poging om te scoren werd afgefloten wegen vermeend buitenspel. De tweede helft leverde geen uitgesproken kansen op voor Nederland. De inzet bleef het beperkt tot het uitdelen van kleine plaagstootjes zonder noemenswaardig resultaat.

NOS

Reageer op artikel:
Oranje dames redden het niet tegen Polen in de Algarve Cup: 1-0
Sluiten