Nieuws 10 sep 2018 Imre Himmelbauer

Oranje start met klein verlies in Nations League

Het Nederlands elftal is met een klein verlies begonnen in de Nations League. Er zat in Parijs best een stunt in voor Oranje, maar uiteindelijk moesten de mannen van bondscoach Ronald Koeman toch met 2-1 buigen voor Frankrijk.

De wedstrijd begon furieus. In de eerste drie minuten waren zowel de Fransman Kylian Mbappé als Oranje-aanvaller Quincy Promes dicht bij een treffer. Daarna grepen de Fransen het initiatief. Dat leidde na een kwartier tot de eerste treffer. Promes kopte slecht terug, Blaise Matuidi kon de bal oppikken en Mbappé schoot raak. Daarna kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen, maar de schade bleef beperkt.

Oranje kruipt uit schulp

In de tweede helft liet Frankrijk het initiatief meer aan Nederland. Daardoor werd het elftal van Koeman sterker en sterker. Uiteindelijk kwam Oranje daardoor halverwege de tweede helft op gelijke hoogte: Ryan Babel liep de bal binnen na een goede voorzet van Kenny Tete.

Het Nederlands elftal voelde dat er wat te halen viel, kreeg kansen om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk kreeg de ploeg toch de deksel op de neus. Spits Olivier Giroud volleerde de bal heerlijk achter doelman Jasper Cillessen. Oranje kwam daarna nog wel met een slotoffensief, maar Frankrijk hield stand.

Reageer op artikel:
Oranje start met klein verlies in Nations League
Sluiten