Handbal 6 dec 2018 Jan De Raab

EK handbal: Oranje wint eenvoudig van Kroatië

De Nederlandse handbalsters hebben tijdens het EK handbal laten zien dat ze ook zonder de vaste spelers kunnen winnen. In hun derde groepswedstrijd op het EK handbal werd een zwak spelend Kroatë eenvoudig overmeesterd: 34-23.

Vaste krachten bij Oranje kregen rust

Al voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat het Oranje zeker zou zijn van plaatsing voor de tweede ronde van het EK handbal. Ook voor Kroatië ging het enkel om de eer, het land was immers al uitgeschakeld. De vaste krachten bij Oranje zoals Nycke Groot, Lois Abbingh, Debbie Bont, Martine Smeets en Kelly Dulfer kregen daarom vrij. Ondanks die wijzigingen had Nederland geen kind aan de tegenspartelende Kroaten.

NLteam Handball on Twitter

YESS💪🏼💪🏼 Ook de laatste wedstrijd in de poule gewonnen! We verslaan Kroatië met 34-23💥 Zondag spelen wij om 18.00 uur de eerste wedstrijd in de hoofdfase van het EK tegen de winnaar van poule D👏🏼🔥 https://t.co/qCFm4GWrA1

Na acht minuten speeltijd had Oranje al een 4-0 voorsprong opgebouwd. Zonder veel tegenstand van de Kroaten slaat echter de gemakzucht toe en liet de verdediging wat steekjes vallen. Tegen het einde van de eerste helft had Kroatië wel wat teruggedaan, maar niet iets wat indruk kon maken. Laura van der Heijden en Merel Freriks waren trefzeker. Ruim voldoende om 17-10 op het scorebord te zetten.

Delaila Amega maakt indruk

Na de eerste helft nam Rinka Duijndam de plek van Tess wester in het doel over en was het debutante Delaila Amega die indruk maakte. Haar scoringsdrift hielp Oranje om de voorsprong uit te bouwen en de eindstand op 34-23 te bepalen.

Oranje gaat nu als groepswinnaar door naar een groep met Roemenië, Noorwegen en Duitsland, net als poulegenoten Spanje en Hongarije. Zondag speelt oranje om 18.00 uur de eerste wedstrijd in de hoofdfase van het EK tegen de winnaar van poule D, Roemenië.

Stand in groep II

1. Roemenië 2-4 (60-47)
2. Nederland 2-4 (56-52)
3. Hongarije 2-2 (57-54)
4. Duitsland 2-2 (57-61)
5. Spanje 2-0 (53-60)
6. Noorwegen 2-0 (55-64)

 

NOS

Reageer op artikel:
EK handbal: Oranje wint eenvoudig van Kroatië
Sluiten