Handbal 4 dec 2018 Marlon Labrie

EK handbal: Oranje verslaat Spanje en staat in de tweede ronde

Met pijn en moeite hebben de Nederlandse handbaldames met 28-27 gewonnen van Spanje. Door deze overwinning is Oranje zeker van de groepswinst en staan ze na twee wedstrijden al knap in de tweede ronde.

Makkelijke eerste helft voor Oranje

Oranje kwam de eerste helft gemakkelijk door. De Spaanse dames stonden niet goed en waren niet overal scherp. Nederland scoorde relatief makkelijk uit de fastbreaks. Dat lukte Nederland vijf keer en de Spaanse dames geen enkele keer. Nederland ging met een comfortbale voorsprong van 3 punten rusten, 14-11.

Een ander Spanje in de tweede helft

In de tweede helft kreeg Oranje het een stuk lastiger met de snel spelende Spaanse handbalsters. Oranje werd in de eerste zeven minuten overlopen en raakte de comfortabele voorsprong van drie punten kwijt. Nederland kon zich wat herpakken maar moest toch vooral terug vechten. De Spaanse dames liepen dan soms ook uit tot een voorsprong van twee punten.

Lois Abbingh red Oranje

Nederland knokte zich terug en uiteindelijk, in de aller laatste seconde besliste ze de wedstrijd. Met nog twee seconden op de klok kreeg Nederland de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. De dames kregen een vrije worp op een kansrijke positie, een mooie klus voor Lois Abbingh. Met een harde en goed geplaatste worp knalde Abinngh de bal in het net. Nederland won met een zogenaamde ‘buzzer beater’! Vreugde bij de Nederlandse dames want ze verzekerde hiermee de groepswinst.

Resterende speelschema

De Nederlandse handbaldames spelen nog één groepswedstrijd. Oranje speelt 5 december om 18:00 tegen Kroatië, maar eigenlijk speelt het nog om de eer. De groepswinst is al binnen en Nederland kan zich opmaken voor de volgende ronde.

Het volledige speelschema vind je hier.

Helaas de wedstrijd van gisteren niet kunnen zien? Check dan op Ziggo Sport de volledige samenvatting van de ontzettend spannende pot handbal.

Reageer op artikel:
EK handbal: Oranje verslaat Spanje en staat in de tweede ronde
Sluiten