Hockey 25 nov 2018 Jan De Raab

Oranje wint de laatste editie van de Champions Trophy

De laatste editie van de Champions Trophy heeft Oranje op formidabele wijze gewoonen. In Changzhou werd Australië verslagen in de finale. Op geen enkel moment kwamen de dames in de problemen. Na een goed eerste kwart waarbij het snel 2 – 0 werd, was de winst in principe al binnen. Oranje zou uiteindelijk zorgen voor een zeer nette 5 – 0 overwinning.

Oranje wint eenvoudig Champions Trophy

De nummer drie van de wereld moest lijdzaam toezien hoe Xan de Waard, Eva de Goede, Lauren Stam, Maxime Kerstholt en Maria Verschoor de winst verzilverden. Het enige moment dat nederland echt op moest gaan letten was in de eerste minuut. Caia van Maasakker leed achterin balverlies en keepster Anne Veenendaal kon met kordaat optreden een vroege tegentreffer voorkomen.

Eenvoudige opening

In het eerste kwart gaf Ginella Zerbo vanaf de achterlijn de bal voor waarop Oranje makkelijk de eerste twee punten kon scoren. In de eerste instantie waren het  Yibbi Jansen en Maria Verschoor die de score probeerden te openen, maar het was Xan de waard die de openingstreffer voor haar rekening nam. Niet veel later kreeg Eva de Goede een dijk van een kans die ze via een uitstekende backhand in de korte hoek wegwerkte, 2 – 0.

Vanaf het begin van het tweede kwart liep Australië achter de feiten aan. Het zou nog tot aan het derde kwart duren voor Australië de kans kreeg om vanuit een dood spelmoment te zorgen vor een 2 -1. De illusie aan Australische kant werd echter snel in de kiem gesmoord door een geweldig optreden van Lauren Stam. Vanuit een strafcorner liet zij de 3 – 1 aantekenen.

Oranje is met zeven eindoverwinningen recordhouder

Tot zeven minuten voor het eindsignaal bleef het 3 – 1 tot Maartje Krekelaar zorgde voor de 4 -1. Uiteindelijk zou Maria Verschoor de score compleet maken door de 5 – 1 binnen te schieten. Oranje won daarmee de laatste Champions Trophy en is samen met Argentinië de rocordhouder wat betreft het aantal gewonnen toernooien. Beide landen wonnen het toernooi maar liefst zeven maal.

Hockey.nl

Reageer op artikel:
Oranje wint de laatste editie van de Champions Trophy
Sluiten