Voetbal 13 nov 2018 Marlon Labrie

Oranjeleeuwinnen spelen gelijk en staan op het WK

De Oranjeleeuwinnen hebben vanavond een zwaarbevochten wedstrijd ‘mentaal’ gewonnen. De laatste wedstrijd tegen Zwitserland eindigde in 1-1, prima uitslag toch? Nou meer dan dat. De Oranjedames stonden na zeven minuten al met tien man en kwamen zelfs op voorsprong. Uiteindelijk werd het 1-1 en nu staat Nederland voor de tweede keer in historie op een WK.

Zwaarbevochten wedstrijd

Al na zeven minuten tegen een rode kaart aankijken in een beslissende wedstrijd. Klinkt als een doemscenario toch? Dat bleef gelukkig uit voor de Nederlandse voetbal(power)vrouwen. Ze bleven onder de Zwitserse druk uit voetballen en het 4-4-1 met extra verdedigers bleek goed te werken. Merel van Dongen kwam in de ploeg voor Jill Roord. Jill Roord kon dus niet echt heel erg lang genieten van haar basisplek.

De Oranjeleeuwinnen gingen met 0-0 rusten. Prima, nog 45 minuten voetballen en het WK is binnen.

Heldin Miedema

In de 51e minuut gebeurde het beste moment van de avond. Na een knappe actie van Lieke Martens schoot Viviane Miedema knap de 1-0 binnen. Het WK was niet meer te ontgaan voor de Oranjedames. Uiteindelijk deed Zwitserland via Coumba Sow nog wel wat terug in de 71e minuut. Alleen dat mocht niet meer baten, het was te laat voor de Zwitsers. De Nederlandse heldinnen bleven vechten en behaalde zonder kleerscheuren de 90e minuut. Het WK is binnen!

WE GAAN NAAR FRANKRIJK TOE! 💪🇳🇱 #onzejacht #zwined #oranjeleeuwinnen #wk2019

7,855 Likes, 547 Comments – OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen) on Instagram: “WE GAAN NAAR FRANKRIJK TOE! 💪🇳🇱 #onzejacht #zwined #oranjeleeuwinnen #wk2019”

Tweede WK voor de Oranjeleeuwinnen

De vreugde was groot bij zowel de speelsters als coach Sarina Wiegman en de technische staf. Het fel begeerde WK ticket is binnen, een geweldige prestatie. Volgend jaar spelen de Nederlandse voetbaldames het WK in Frankrijk. Dat is het tweede WK voor het Nederlands vrouwenelftal. In 2015 speelde het voor het laatst op het WK, dat was toen in Canada. Toen werd de achtste finale behaald. Volgend jaar is de jacht op titel geopend!

Fris je geheugen alvast op. Lees hier vijf dingen die je nog niet wist over het Nederlands vrouwenelftal.

Reageer op artikel:
Oranjeleeuwinnen spelen gelijk en staan op het WK
Sluiten