Boksen 20 jan 2019 Jan De Raab

Manny Pacquiao daagt Mayweather uit na overwinning op Broner

Het zou zomaar kunnen gebeuren: een rematch tussen de twee grootste boksers van de laatste jaren, Pacquiao – Mayweather. De Filipijnse bokser heeft in Las vegas zijn Wba-titel succesvol verdedigd door zijn Amerikaanse opponent Broner op punten te verslaan. Na twaalf ronden was het oordeel van de jury eensluidend: 117-111, 116-112, 116-112 in het voordeel van Pacquiao.

Pacquino behoudt zijn WBA-titel

Pacquiao domineerde de hele kamp en werd logischerwijze na twaalf ronden tot winnaar uitgeroepen door de drie scheidsrechters (117-111, 116-112, 116-112). De 40-jarige Pacquiao, in eigen land een levende legende, behaalde zijn 61ste zege in 70 wedstrijden. Sinds zijn profdebuut in 1995 verloor hij slechts zeven maal. Voor Broner was het zijn vierde nederlaag in 38 wedstrijden.

Klaar om te vechten tegen Mayweather

Pacquiao

De winst op Broner was voor Pacquiao aanleiding om die andere boksgrootheid Floyd Mayweather uit te dagen. Beide heren vochten al eerder tegen elkaar, in 2015. Destijds was het de Amerikaan die aan het langste eind trok. “Zeg maar tegen hem dat hij terug naar de ring moet komen en ik hem dan zal uitdagen. Ik ben klaar om te vechten tegen Mayweather.”

Voormalig wereldkampioen Mayweather, die zelf als toeschouwer aanwezig was, weigerde te reageren op de woorden van Pacquiao. De 41-jarige Ier versloeg in december de Japanse kickbokser Tenshin Nasukawa in een onofficiële bokswedstrijd, maar heeft eerder gezegd dat hij “nog steeds met pensioen is”.

Marcus Browne wint WBA licht-zwaargewicht titel

Eerder op diezelfde avond nam de Amerikaan Marcus Browne de vacante WBA licht-zwaargewicht titel over van Badou Jack uit Zweden. Met een unanieme beslissing van de scheidsrechters kwam de titel in zijn bezit nadat hij zijn opponent op punten had verslagen.

Jack liep een akelige snee op tijdens het gevecht. Met een behoorlijk gehavend gezicht wist hij  de laatste vijf rondes te voltooien voordat hij met 117-110, 116-111 en 119-108 werd uitgeroepen tot verliezer.

HLN

Reageer op artikel:
Manny Pacquiao daagt Mayweather uit na overwinning op Broner
Sluiten