Darts 22 dec 2018 Jan De Raab

PDC Darts: Van de Pas & Wattimena: Neerlands hoop in bange dagen

Neerlands hoop in bange dagen, zou ze je ze het beste kunnen noemen: Benito van der Pas en Jermaine Wattimena. Na Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zijn het die twee die de eer van de Lage Landen mogen gaan verdedigen tijdens het PDC World Darts Championship. Wattimena zette Michael Barnard zonder moeite opzij en zou zomaar voor een sensatie van ongekende omvang kunnen gaan zorgen als hij zijn volgende tegenstander succesvol kan elimineren: Gary Anderson. Het verhaal van Benito van der Pas is iets van een geheel andere aard. Daar waar het Wattimena geen moeite kostte om drie sets binnen te halen, daar moest van der pas alle zeilen bij zetten om de winst veilig te stellen in zijn wedstrijd tegen Jim Long.

Benito van de Pas

De weg naar de PDC wereldtitel is voor Benito van de Pas goed begonnen. De nummer 30 van de Order of Merit hoefde dankzij zijn klassering geen eerste ronde te spelen en dus was zijn wedstrijd tegen Jim Long uit Canada zijn eerste partij. Na aanvankelijk een riante voorsprong van 2-0 in sets te hebben gerealiseerd kwam Long terug en wist van de Pas bijna te verrassen. In de vijfde en beslissende set wist de nederlander bij een 4-3 stand een hele mooie 150 finish te gooien waarmee hij de winst binnen haalde.

In de derde ronde mag Big Ben het gaan opnemen tegen Toni Alcinas. Laatstgenoemde wist tot verbazing waar elke toeschouwer in Ally pally titelkandidaat Peter Wright naar huis te sturen. Voor Benito is het dus een hele opgave om de derde ronde wedstrijd op zaterdag goed af te sluiten.

Jermaine Wattimena

Net als Benito van de pas, mocht ook Jermaine Wattimena de eerste ronde op het PDC World darts Championship overslaan. De nummer 29 van de wereld mocht het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen Michael bernard. Deze partij werd eenvoudig gewonnen met 3-0 door de Nederlander. Die wedstrijd moet dan ook gezien worden als een opwarmertje. In de derde ronde komt Wattimena namelijk tegenover een van de grootheden van het hedendaagse darts te staan: Gary Anderson.

De Schot heeft al laten zien dat hij in de beste vorm van zijn leven verkeerd. Anderson kent het klappen van de zweep en wist eerder, in 2015 en 2016 de wereldtitel op zijn naam te zetten. Het voordeel van Wattimena is wel dat Anderson, in tegenstelling tot Bernard, geen langzame gooier is. Dat het een partij vol hoogtepunten is staat dan ook al vast.

Reageer op artikel:
PDC Darts: Van de Pas & Wattimena: Neerlands hoop in bange dagen
Sluiten