Darts 30 nov 2018 Jan De Raab

PDC World Darts Championship 2019: dit zijn de kanshebbers

Met nog een kleine twee weken te gaan zijn de deelnemers van het PDC World Darts Championship 2019 bekend. Een aantal spelers waaronder Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben dispensatie gekregen en verschijnen pas in de tweede ronde aan de oche. Dat geldt niet voor andere landgenoten. Zo spelen Jeffrey de Zwaan en Jan Dekker al op 13 december op de openingsavond.

Nederlanders op het PDC World Darts Championship

De Zwaan mag in de eerste ronde het al op gaan nemen tegen de Indiër Nitrin Kumar. Bij winst speelt de Leidschendammer nog diezelfde avond tegen regerend wereldkampioen Rob Cross. Dat wordt dus een zware avond. Een van de Engelse dames die zich hebben geplaatst voor het WK is ‘good old’ Lisa Ashton. Zij treft Jan Dekker. Dat wil niet zeggen dat Dekker een makkelijke wedstrijd tegemoet gaat, Lisha Ashton haalde in 2015 in de kwartfinale van de BDO World Trophy een gemiddelde van 98.84 tegen Corrine Hammond. Dat wordt dus aan de bak voor Dekker.

Een van Nederlands grootste talenten, Danny Noppert, komt op de tweede dag in actie tegen Royden Lam. Mocht die naam je niks zeggen, dan is dat geen schande. De 43-jarige Japanner’s beste prestatie is een plek bij de beste 24 van de World Series. Hij bezet een 175e plek op de wereldranglijst terwijl we Danny Noppert op een 49e plek terug vinden.

De winnaar krijgt 570.000 euro mee naar huis

Met een totaal van 96 deelnemers is er sprake van een zeer groot deelnemers veld tijdens het PDC World Darts Championship 2019. Afgezien van de vraag wie het toernooi gat winnen en de cheque van maar liefst 570.000 euro in ontvangst zal nemen, is het ook de vraag wie van de 96 darters echt tot de kanshebbers gerekend mag worden. De Amerikaan Chuck Puleo zit er in ieder geval niet bij, maar mocht je op hem willen gokken dan ben je in een klap heel erg rijk. De bookmakers achten de kans dat hij gaat winnen op 1 tegen 5001. De acht grootste echte kanshebbers stellen we graag aan je voor.

1.Michael van Gerwen

Ondanks een waanzinnig slecht jaar mag MvG niet afgeschreven worden. In het geval van Michael is het juist zo dat elke tegenslag hem gemotiveerder maakt om wel te gaan scoren. Michael van Gerwen is de eerste ronde van het PDC World Darts Championship vrijgesteld en mag in ronde 2 zijn kunstje gaan vertonen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Tabern en Ray Smith. Grote kans dat Tavern het gaat worden, al was het alleen maar vanwege zijn ervaring met grote toernooien.

Michael van Gerwen Best Finishes Ever

This is a compilation of one of the best finishes ever from Michael van Gerwen, the current No.1 darts player in the world. Official GREATNEZZ merchandise: https://teespring.com/nl/stores/welcome-to-greatnezz-darts

2.Daryl Gurney

Hij is het opkomende talent. Na jaren in de marge te hebben gespeeld, begint Superchin een ware killers mentaliteit te ontwikkelen. De manier waarop hij recent nog onze landgenoot van Gerwen aan de kant wist te zetten tijdens de Players Championships Finals laat zien dat hij de goede vorm te pakken heeft. Het enige wat hem parten zou kunnen spelen zijn de zenuwen. Zo lag hij er op het WK van 2018 in de tweede ronde er al uit. Als hij zich gewoon kan focussen op zijn eigen spel moet een kwart-finale zeker haalbaar zijn, zo niet wellicht meer. Superchin mag het in de tweede ronde gaan opnemen tegen de winnaar van Ross Smith v Paul Lim (R1)

PDC World Championship Daryl Gurney

3.Gary Anderson

Als er éen speler rondloopt die in een absolute bloedvorm verkeerd is het de Schot Gary Anderson wel. Hij gooit meer toernooien dan in het voorgaande jaar, wint meer en presteert beter. Zijn ervaring is zijn grootste wapen en is vele malen rustiger geworden. Anderson weet ook veel beter zijn kracht te doseren en is meer georienteerd op het winnen dan ooit te voren. Grote kans dat hij zonder problemen de kwartfinale van het PDC World Darts Championship haalt. Alleen een echte off-day zou hem ervan kunnen weerhouden om de titel te grijpen. Hij heeft in 2018 de World Matchplay gewonnen, gooide een negendarter (video), won het UK Open en de Champions League en werd en passant tweede in de Grand Slam. Kanshebber pur sang.

NINE-DARTER! Gary Anderson vs Joe Cullen – 2018 BetVictor World Matchplay

Gary Anderson strikes perfection in his Quarter-Final with Joe Cullen to scoop a £45,000 prize bonus!

4.Dimitri van den Bergh

De Belg is waarschijnlijk de grote outsider van het hele toernooi, maar met een heel klein beetje mazzel gooit hij zonder aanziens des persoons de grote namen van het bord. Hij is de huidige nummer 36 van de wereld en is net 24 jaar. In 2018 won hij de PDC Development Tour en haalde de kwartfinale van het PDC World Darts Championship en werd kwartfinalist van de Grand Slam. Alsof dat niet genoeg was gooide hij dit jaar ook zijn eerste negendarter. Dimitri heeft laten zien dat hij ondanks zijn jonge leeftijd de druk van de grote toernooien aan kan en zich niet door de status van zijn tegenstanden gek laat maken. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaan Chuck Puleo. Jammer voor Chuck dus.

PDC World Championship Dimitri van den Bergh

5.Max Hopp

Max Hopp zou zo maar voor een verassing kunnen zorgen. Puur afgaande op de bookmakers is het belachelijk om ook maar te suggereren dat hij kans maakt om het wereldkampioenschap te winnen, de kans is namelijk 1 tegen 251. Minimaal dus. Gelukkig zitten de ‘bookies’ er wel vaker naast. Max Hopp heeft een langzame, maar stabiele ontwikkeling achter de rug. Hij kan inmiddels bogen op aardig wat ervaring en heeft de vervelende eigenschap om zeer onvoorspelbaar uit de hoek te komen. In positieve zin welteverstaan. De huidige nummer 32 bereikt in de grote toernooien zeer regelmatig de beste 32 en aan zijn ontwikkeling komt voorlopig geen einde. Ook al is de kans klein dat hij de halve finale zou halen, hij kan het de gevestigde spelers knap lastig maken. Geen speler om lichtzinnig aan de kant te schuiven. Een kwartfinale plaats voor Hopp is zeker niet ondenkbaar.

Max Hopp Beats RvB in. Amazing Game

Uploaded by DailyDarts on 2017-06-09.

6.Gerwyn Price

Deze man is in een zin te omschrijven: love him, or hate him. De voormalige rugbyspeler is het type speler waarbij je snel geneigd bent om te denken ‘wat doe je hier in hemelsnaam’. De beste man spot met alle regels van de logica, speelt amper 5 jaar darts op topniveau en weet zich toch zomaar even tussen de wereldtop te nestelen. Gerwyn is een man van de confrontatie, zeg maar de jongere versie van Manley, maar minstens zo irritant. Zijn voordeel: hij gooit gewoon goed en uiteindelijk gaat het daar om. Eric Bristow won ook vaak genoeg op basis van ego ….. sorry, karakter. Price is niet veel anders en (mis)bruikt graag het showelement om een partij te winnen. Hij zou zomaar de kwartfinale kunnen halen. Niet makkelijk, maar onmogelijk is het zeker niet.

PDC Gerwyn Price

7.Michael Smith

Mr Bully zou zo maar iedereen opzij kunnen zeten die zijn weg naar de finale blokkeerd. Smith is het type speler die zijn tegenstander pas gaat respecteren als je hij hem weet te verslaan. Hij is zeker niet de populairste speler en ook niet de makkelijkste in de omgang. Echter ook in het darten gaat het er niet om of je aardig bent, maar hoe goed je bent. Inmiddels heeft hij zes (!) PDC titels op zijn naam staan. Tot verrassing van velen: hij wordt begeleid door niemand minder dan Gary Anderson. Hij is een van de absolute kanshebbers op de eindzege van het PDC World Darts Championship 2019.

World Record Average! Michael van Gerwen averages 123.4! INCREDIBLE!

Michael van Gerwen averages a World Record 123.4 in Aberdeen as he beat Michael Smith

8.Raymond van Barneveld

Wat zou het mmoi zijn als ‘good old’ Ray nog eenmaal zou kunnen vlammen op het PDC World Darts Championship 2019. Laten we eerlijk zijn, hij is nog steeds met afstand de meest succesvolle darter van Nederland. Gezien zijn rankingpositie zou een kwartfinale of zelfs halve finale zeer realistisch zijn. Als Ray zijn kop leeg kan houden en zich kan focussen op zijn eigen spel, zou hij zomaar de titel op kunnen eisen. Zijn gemiddeldes zijn ronduit goed, de ervaring is er en hij heeft zichzelf al lang bewezen. Even dromen en duimen dus.

Raymond van Barneveld – High Finishes Compilation

High finishes from Barney Raymond van Barneveld

Reageer op artikel:
PDC World Darts Championship 2019: dit zijn de kanshebbers
Sluiten