Darts 27 dec 2018 Jan De Raab

PDC World Darts Championship 2019 overzicht: Nederlanders in actie

Het was geen vrolijke boel voor de Nederlandse dartsliefhebbers zo vlak voor de kerst. Van de vier overgebleven Nederlandse deelnemers aan het PDC World Darts Championship. Allereerst kon Wattimena helaas niet winnen van Anderson na een gemiste matchpijl. Ook van der Voort maakte een spannende partij mee tegen Chris Dobey. Het goede nieuws is dat Benito van der Pas nog steeds kans maakt om voor sensatie te zorgen.

In 2020 wederom twee vrouwen op het WK

Behalve de aankomende wedstrijden van de Nederlanders was er nog meer goed nieuws van het PDC front. De prestaties van de twee vrouwelijk deelnemers, is zo goed bevallen dat de organisatie heeft besloten om voor de editie van 2020 wederom twee dames uit te nodigen. Of het wederom Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova wordt is nog niet bekend omdat ook de vrouwen zich dienen te kwalificeren.

Het vervolg van het PDC World Darts Championship

Na het kerstreces barst het geweld in Ally Pally weer los met een aantal meer dan interessante partijen. Op het programma staan in ieder geval 2 belangrijke wedstrijden:

  • Toni Alcinas – Benito van de Pas
  • Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Naast deze twee topwedstrijden gaat publiekslieveling Devon Peterson vechten om een plaats in de kwartfinale. Zijn tegenstander is Steve West en dat belooft een interessante partij te worden. Het namelijk niet alleen om een kwartfinaleplaats, voor Peterson staat ook het behouden van de PDC Tour Card op het spel.

Nederlanders komen in de avond aan bod

De wedstrijd van Toni Alcinas en Benito van de Pas staat gepland in de tweede sessie. Ook Michael van gerwen speelt dan, dat is ongetwijfeld het duel waar de meesten naar zullen willen kijken. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 27 december – Middagsessie 13.30
Devon Petersen v Steve West (R3)
Dimitri van den Bergh v Luke Humphries (R3)
Michael Smith v John Henderson (R3)

Avondsessie 20.00
Toni Alcinas v Benito van de Pas (R3)
Gary Anderson v Chris Dobey
Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Reageer op artikel:
PDC World Darts Championship 2019 overzicht: Nederlanders in actie
Sluiten