Darts 15 dec 2018 Jan De Raab

PDC World Darts Championship: Rob Cross is (voorlopig) ongeslagen

Een slachtpartij werd het nog net niet. Het in Londen gehouden PDC World Darts Championship kende in de eerste twee dagen een aantal voorspelbare, maar zeker ook opvallende uitslagen. Zo mocht jan Dekker het opnemen tegen de viervoudig wereldkampioen bij de vrouwen, Lisa Ashton en mocht Jeffrey de Zwaan gaan proberen om voor een sensatie te zorgen in zijn partij tegen huig wereldkampioen Rob Cross. Dat laatste lukte niet, Cross won relatief eenvoudig met 3-1.

Lisa Ashton laat het liggen op het PDC World Darts Championship

Alle ogen waren gericht op Lisa Ashton, een van de twee enige vrouwen die dit jaar meedoen aan het belangrijkste darttoernooi van het jaar. Vooraf had Jan Dekker zijn kansen hoog ingeschat. “Normaal gesproken haalt een vrouw niet het niveau van ons, de PDC profs”. Dat bleek een ernstig misvatting. Lisa Ashton produceerde, onder aanvoering van het aanwezige legertje Engelse fans, een 12-darter en twee 15-darters in de eerste set. Het tafereel leidde tot verbazing bij Dekker die niet wist wat hem overkwam. “Wacht even, dit kan jij toch helemaal niet”, dacht de 28-jarige Emmenaar. Gelukkig voor Dekker wist hij zijn spel goed op te pakken en wist de volgende twee sets te winnen waardoor hij door is naar de volgende ronde. Bijzonder detail: Ashton wist ondanks haar verlies een gemiddelde van 107 neer te zetten.

Chris Mason on Twitter

She earned her right and belonged on that stage, @LisaAshton180 you did our sport and yourself proud.

Cody Harris stunt

De term ‘stunt’ dekt wellicht niet de lading, maar Cody Harris wist voor een kleine verrassing te zorgen. In zijn eerste partij trof hij de ervaren Martin Schindler (nummer 46 op de Order of Merit). Beide heren maakten er geen hoogstaande partij van, maar spannend was het wel. Na een 2-2 stand kwam het aan op de zenuwen. De Nieuw-Zeelander kon die beter beheersen dat de Duitser en trik daarmee aan het langste eind. De eerste leg ging naar Harris, zei het met een beetje geluk. De tweede leg kwam op naam van Schindler te staan, waarna Schindler de wedstrijd naar zich toe trok en twee legs op rij wist te winnen: 2-3 dus.

Gary Anderson met moeite door

Grote namen moeten ook hun best doen. Die wijsheid was nog niet helemaal doorgedrongen bij Gary Anderson. Met veel moeite wist hij Kevin Burness achter zich te houden tijdens zijn eerste wedstrijd op het PDC World Darts Championship. Burness, hij wist zich te kwalificeren door het Tom Kirby Memorial Irish Matchplay te winnen, maakte het Anderson behoorlijk moeilijk. Anderson werd in de eerste set direct met de neus op de feiten gedrukt. ‘The Flying Scotsman’ verloor zijn eerste leg maar maakte direct gelijk en trok de eerste set naar zich toe met een 13-darter. De tweede set ging echter naar de Noord-Ier waardoor Anderson alle zeilen bij moest zetten. De titelkandidaat haalde een gemiddelde van 95, voor zijn doen relatief laag. Uiteindelijk is hij tevreden en is de tweevoudige wereldkampioen door naar de derde ronde.

Overige uitslagen

Danny Noppert (96.19) 3-0 (85.72) Royden Lam (R1)
Simon Stevenson (93.96) 0-3 (92.97) Ted Evetts (R1)
Chris Dobey (92.56) 3-0 (79.19) Boris Koltsov (R1)
Gary Anderson (94.92) 3-1 (92.35) Kevin Burness (R2)

Jeffrey de Zwaan 3-0 Nitin Kumar (R1)
Martin Schindler 2-3 Cody Harris (R1)
Jan Dekker 3-1 Lisa Ashton (R1)
Rob Cross 3-1 De Zwaan (R2)

PDC Darts on Twitter

RECAP! Here’s the results from an action packed day of darts at the 2018/19 @WilliamHill World Darts Championship! #WHDarts

Reageer op artikel:
PDC World Darts Championship: Rob Cross is (voorlopig) ongeslagen
Sluiten