Darts 16 dec 2018 Jan De Raab

PDC World Darts Championship: van Gerwen krijgt bierdouche en wint

De derde dag van het PDC World Darts Championship in Tally Ally in Londen beloofde een aantal interessante partijen. Niets wees er echter op dat de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en oudgediende Alan Tabern voor tumult zou zorgen. De beroemde walk-on werd door een supporter aangegrepen om Mighty Mike van een bierdouche te voorzien. Een aangeslagen MvG trok zich terug in de catacomben van de zaal en verscheen 5 minuten later alsnog op het podium in een schoon shirt.

PDC walk on girls

De afwezigheid van de walk-on-girls wordt ernstig gemist en na het bier incident bij de laatste wedstrijd van de dag is het wellicht zinvol dat de PDC die beslissing gaat heroverwegen. Ondank het vervelende begin voor Michael van Gerwen was de derde dag zonder meer memorabel te noemen.

Michael van Gerwen – Alan Tabern

Zoals verwacht had de nummer een van de wereld geen kind aan Alan Nabern. Al vanaf het begin van de wedstrijd nam van Gerwen de leiding en pakte hij eenvoudig de erste twee sets. Er was weinig wat Tabern kon doen om het gevaar uit Vlijmen te stoppen. Heel even dreigde een ‘whitewash’ toen Tabern er in slaagde om de derde set naar zich toe te trekken. Heel even had Tabern het idee dat hij voor een sensatie zou kunnen zorgen door het Michael in de vierde set moeilijk te maken, maar de ervaring van MvG gaf de doorslag. Via een nette 13-darten klaarde de tweevoudig wereldkampioen de klus en won hij met 3-1. De nummer een van de wereld kan nu even een weekje rust nemen, zijn eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor 232 december. Dan mag hij het gaan opnemen tegen Maxx Hopp. De Duitser wist eerder Danny Noppert was zich af te schudden in de eerste ronde.

Saillant detail: Alan Tabern wist zich in de eerste ronde te ontdoen van Raymond Smith. Tijdens een van de spaarzame momenten wist Smith een 104 finish te produceren. Blijdschap alom, echter vierde Smith het zo fanatiek dat hij zijn kunstgebit brak.

Darts Scorer+ on Twitter

Oops Raymond Smith. Like watching Alien. https://t.co/VCRmon1b9S

Josh Payne – Jeff Smith

In de middagsessie was de wedstrijd tussen Josh Payne en Jeff Smith een van de meest interessante matches. De 25-jarige Engelsman wordt gezien als een van de aankomende talenten, iets wat hij onderstreepte door in 2017 de finale te halen van het  PDC World Youth Championship. De Canadees Jeff Smith begon goed en wist de eerste set op zijn naam te schrijven. De volgende twee sets kon Payne echter eenvoudig opeisen. Smith wist zich in de vierde set terug te vechten tot een 2-2 stand in legs, maar met 17 pijlen beëindigden de Brit de hoop van de Canadees en won de vierde set. De beslissende vijfde set moest uitkomst brengen. Door het missen van de dubbels door Smith wist de Brit de eerste twee legs te pakken stapte na drie gemiste matchdarts met een 3-2 overwinning van het podium.

PDC Josh Payne vs Jeff Smith

Uitslagen en gemiddelden

Toni Alcinas (86.03) 3-0 (71.47) Craig Ross (R1)
Ryan Searle (87.82) 3-0 (87.06) Stephen Burton (R1)
Keegan Brown (95.78) 3-0 (92.15) Karel Sedlacek
Michael van Gerwen (102.59) 3-0 Alan Tabern (93.45) (R2

Richard North (92.82) 3-2 (85.99) Robert Marijanovic (R1)
Mickey Mansell (74.45) 1-3 (75.33) Jim Long
Josh Payne (87.34) 3-2 (88.98) Jeff Smith
Max Hopp (93.51) 3-0 (97.35) Danny Noppert (R2)

Reageer op artikel:
PDC World Darts Championship: van Gerwen krijgt bierdouche en wint
Sluiten