Petitie gestart: haal de Formule 1 naar Nederland

F1 fan Rob van Gemeren is een petitie gestart om de Formule 1 naar Nederland te halen. Met de hashtag #F1naarNL probeert hij het voor elkaar te krijgen dat er een F1 race in Nederland wordt georganiseerd. De petitie is al meer dan 150.000 keer ondertekend.

Van Gemeren noemt zich een ‘Formule 1 fan van het eerste uur’ en is vaak te zien op Ziggo Sport bij uitzendingen over de sport. “Mijn grote droom is om een Nederlandse Grand Prix te krijgen en daarom ben ik het initiatief #F1naarNL begonnen. Een petitie om de Formule 1 naar Nederland te halen en hier de best bezochte Grand Prix ooit van te maken (meer dan 150.000 bezoekers tijdens de race).”

Nederlandse Formule 1 voor het laatst in 1985

Veel omliggende landen hebben wel een Grand Prix. Afgelopen week hebben we bijvoorbeeld nog de GP in het Belgische Spa gezien, maar ook Frankrijk (Marseille) en Duitsland (Hockenheim) hebben hun eigen races. Vroeger had Nederland ook en Grand Prix op het Circuit van Zandvoort, maar die wordt sinds 1985 niet meer gereden. De Brit Jim Clark behaalde het meeste overwinningen in Zandvoort: hij won er vier keer.

Van Gemeren vindt dat het weer tijd is om de Nederlandse GP nieuw leven in te blazen, omdat de Nederlandse F1-fans volgens hem de hele wereld veroveren. “Overal zien we prachtige oranje tribunes, behalve in Nederland! In Duitsland, Oostenrijk en België was de voertaal al Nederlands! Nu is het tijd om de Formule 1 naar Nederland te halen, zodat Chase Carey, de grote F1-baas, de kans heeft om de best bezochte GP ooit te organiseren”, schrijft hij.

Reageer op artikel:
Petitie gestart: haal de Formule 1 naar Nederland
Sluiten