Basketbal 10 mrt 2019 Jan De Raab

Phoenix Suns: de grote verrassing van de NBA

De NBA blijft de competitie van de verrassingen in 2019! Phoenix Suns, de ploeg die onderaan staat in de NBA (west), versloeg titelhouder Golden State Warriors. In Oakland werd het 115-111.

Winst voor Phoenix Suns in de NBA

,,Ik kan niet beschrijven hoe trots ik ben op mijn jongens, ze hebben het beste team ter wereld verslagen”, zei coach Igor Kokoskov van de Suns. Zijn ploeg verraste vorige week ook al de Milwaukee Bucks, de koploper in het oosten (114-105). Phoenix Suns beleeft een teleurstellend seizoen met voornamelijk nederlagen achter de rug, maar in slechts een week tijd weet de ploeg van Kokoskov wel de nummers 1 van het oosten én het westen te verslaan. De Suns hebben nu 16 keer gewonnen tegenover 52 nederlagen.

Uitblinker in de NBA

In de thuishaven van de Warriors blonk Devin Booker uit bij de bezoekende ploeg. De 22-jarige Amerikaan was verantwoordelijk voor een totaal van 37 punten en 11 assists.
Met de Los Angeles Lakers gaat het overigens niet zo lekker. Het team van LeBron James verloor in de NBA met 120-107 van de Boston Celtics. De Lakers kregen daarmee tegenslag nummer 5 te verwerken.

Het was niet alleen maar kommer en kwel, het lukte de superster zowaar om de 80e ‘triple double’ uit zijn loopbaan (30 punten, 12 assists en 10 rebounds) te produceren, dat kon overigens niet verhinderen dat zijn team ten onder ging. De vedette, die dit seizoen 17 wedstrijden aan de kant stond in verband met een hardnekkige blessure, mist mogelijk voor het eerst sinds 2005 de play-offs. Bij Boston was Kyrie Irving de gevierde man met 30 punten. Ook Marcus Smart en Marcus Morris (elk 16 punten) hadden een behoorlijk groot aandeel in de zege.

Toronto stelt play-offs veilig

Toronto heeft in ieder geval wel goede zaken gedaan, zij stelden hun deelname aan de play-offs veilig. De Canadese club kwam zaterdag zelf niet in actie, maar profiteerde van de winst van Milwaukee tegen Charlotte (131-114). Milwaukee boekte de 50e overwinning van het seizoen en stelde eerder al zijn plek in de nacompetitie veilig.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Phoenix Suns: de grote verrassing van de NBA
Sluiten