Darts 18 feb 2019 Jan De Raab

Players Championship 4: van Gerwen – Aspinall: 1-6

Zo goed als het afgelopen zaterdag in de finale van de Players Championship 3 ging, zo beroerd verging het Michael van Gerwen in de achtste finale van PC4. De verrassing van het afgelopen WK, Nathan Aspinall, wist ook nu weer voor een sensatie te zorgen door de wedstrijd in de vierde ronde te winnen. MvG mocht slechts één leg winnen, de overige legs kwamen op naam van Aspinall: 6-1.

Eerste grote verlies in de Player Championship voor MvG

Het niveau van beide heren was behoorlijk, 101.9 voor Aspinall en 103 voor van Gerwen. Dat hogere gemiddelde bleek niet in het voordeel van de wereldkampioen te werken: de finishes van Aspinall waren dodelijk. Met ogenschijnlijk gemak wist de verliezend halve finalist van het afgelopen WK te finishen vanaf 68, 95, 110 en 70. Waar Michael Smith de opmars van de 27-jarige Brit wel wist te stoppen, had Michael van Gerwen duidelijk moeite.

Ben on Twitter

ASPINALL ANNIHILATION! Nathan Aspinall produces a scintillating showing in thrashing Michael van Gerwen 6-1 in Wigan, with an average of 101.9. #PC4 #PDCProTour

170-finish

Afgelopen zaterdag wist de Vlijmenaar nog wel de finale van de Players Championship 3 te winnen. De nummer één van de wereld was in de finale met 8-5 te sterk voor Ian White. De goede vorm in de finale blijk duidelijk uit de finishes van MvG. Met tweemaal een 160 finish en een 170 check-out was het duidelijk dat van Gerwen een maatje te groot was voor White.

Tweede negendarter dit seizoen voor van Gerwen

Eerder won MvG al van Jamie Hughes, Dimitri van den Bergh en Mervyn King. Daarnaast wist ‘MvG’ in zijn wedstrijd tegen Hughes zijn tweede negendarter van het seizoen te gooien. De drievoudig wereldkampioen heeft nu vier titels gewonnen dit seizoen. Behalve het binnenhalen van zijn derde PDC World Darts Championship in januari won hij ook de Masters en het eerste Players Championship-toernooi.

Dartsnieuws

Reageer op artikel:
Players Championship 4: van Gerwen – Aspinall: 1-6
Sluiten