Vuelta 2018: Toch nog een Nederlander op het podium

De Vuelta 2018, in de volksmond ook wel ronde van Spanje genoemd zit erop. Na drie spectaculaire weken wieler geweld is de laatste grote ronde van het jaar afgelopen. Het was een mooie editie met een aantal sterk fietsende Nederlanders zoals Steven Kruiswijk, Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Steven Kruiswijk lukte het net niet om een podiumplek te bemachtigen maar ondanks dat staat er toch een Nederlander op het podium.

Steven Kruiswijk

Ondanks dat Steven Kruiswijk geen podiumplek wist te bemachtigen kijkt hij tevreden terug op de vuelta. De Lotto – Jumbo renner moest Simon Yates, Enric Mas en Miquel Angel Lopez voor zich laten. De laatste twee genoemde renners reden kruiswijk er in de laatste bergetappe vanaf.

“Het blijft heel jammer dat ik er net naast val, maar ik moet heel eerlijk zijn. Die drie zijn gewoon beter geweest de afgelopen drie weken. Dat bleek wel”, zei Kruijswijk na de slotrit tegen de NOS.

De kopman van Lotto-Jumbo heeft er dan ook vrede mee dat hij genoegen moet nemen met plek vier. “Zeker als ik het hele plaatje bekijk, met de Tour erbij, dan moet ik heel tevreden zijn met wat ik heb gepresteerd.”
Het was voor Kruijswijk al de tweede klassering in de top vijf van een grote ronde dit jaar. Eerder deze zomer eindigde hij als vijfde in de Tour de France.

De Vuelta van Bauke Mollema

Naast Steven Kruiswijk was Bauke Mollema ook erg opvallend in deze editie van de ronde van Spanje. Zijn vechtmentaliteit in deze ronde werd dit keer beloond.
Bauke viel op de slotdag in de prijzen. De renner van Trek – Segafredo werd uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner van de Vuelta. Na de grote prijsuitreiking mocht Mollema plaats nemen op het podium om deze premio de la combatividad bokaal in ontvangst te nemen.

Deze prijs wordt uitgereikt door middel van een klassement. Het leuke aan deze prijs is dat de televisiekijker mag stemmen. De kijker stemt op de meest strijdlustigste renner van de dag. De prijs werd achttien keer uitgereikt en Bauke won hem samen met Luis Angel Mate drie keer. Opvallend, dertien van de achttien keer ging de prijs naar een spanjaard.

Bauke is erg blij met zijn individuele prijs en liet dat merken op social media.

Beide renners gaan zich nu richten op het aankomende WK Wielrennen in Oostenrijk, ook dat nieuws en de uitslagen lees je op Resport

Nu.nlWielerflits.nl

Reageer op artikel:
Vuelta 2018: Toch nog een Nederlander op het podium
Sluiten