Darts 22 feb 2019 Jan De Raab

Premier League Darts: Michael van Gerwen staat stevig bovenaan

Michael van Gerwen is bezig aan een abnormaal goed seizoen. Na zijn winst in het wereldkampioenschap harkt hij de ene na de andere zege binnen. Nu de derde speelronde van de Premier League Darts achter hem ligt kan de balans worden opgmaakt. Drie gewonnen en nul verloren. Daarmee is het groene gevaar uit Vlijmen weer een punt uitgelopen op zijn directe concurrenten. Mighty Mike heeft nu een totaal van 6 punten n heeft wederom laten zien dat hij ‘the man to beat’ is.

Van Gerwen wint eenvoudig van Rob Cross: 7-2

Michael van Gerwen kon dankzij de winst op Rob Cross afgelopen donderdag zijn leidende positie verstevigen, maar was niet geheel tevreden met zijn eigen spel. ”Ik ben blij met de overwinning, maar ook een beetje boos op mezelf. Ik had beter kunnen spelen, maar dat gold ook voor Cross, wellicht kwam dat door de druk doordat hij tegen mij moest spelen”, aldus Michael Van Gerwen na afloop. ”Uiteindelijk kan ik niet klagen, want ik heb gewonnen. Echter vind ik dat je altijd kritisch naar jezelf moet kijken. Ik had niet zoveel dubbels moeten missen op het einde.” De werldkampioen kwam in zijn wedstrijd tegen Cross ruim voor te staan (6-0), maar miste enkele matchdarts waardoor Cross nog twee legs kon verzilveren voordat hij met 7-2 werd verslagen.

De huidige stand Premier League Darts

van Gerwen

Het doel: alle wedstrijden winnen

”Het zou mooi zijn om alle wedstrijden te winnen dit jaar, omdat niemand dat ooit gepresteerd heeft in de Premier League. Maar dat is bijna onmogelijk denk ik. Mensen denken dat het mij makkelijk afgaat, maar het is lastig om elke week een topprestatie te leveren. Er is ook geen tijd om te rusten.”

Michael Smith teleurstellend negende

Door het verlies tegen MvG duikelde Rob Cross naar de zesde plaats. Daryl Gurney is daardoor de nieuwe nummer twee in de voorlopige stand. Gurney won verrassend genoeg zijn wedstrijd tegen Michael Smith. De verliezend finalist van het afgelopen WK staat momenteel op een negende plaats met slechts één punt.

Dartsnieuws

Reageer op artikel:
Premier League Darts: Michael van Gerwen staat stevig bovenaan
Sluiten