Voetbal 19 jan 2019 Jan De Raab

PSG op overnamepad: Paredes gaat wellicht naar Parijs

Nog twee weken lang kunnen de Europese topclubs zich gaan versterking met vers bloed. Op 31 januari sluit de transfermarkt en dus gonst het van de geruchten over mogelijke aankopen. Zo gaat het hardnekkige gerucht de ronde dat de kans groot is dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong naar PSG gaan verkassen. Tot dusver is dat slechts eens gerucht. PSG zit echter niet stil en werkt hard aan de komst van een andere topvoetballer: Leandro Paredes.

PSG hoopt binnenkort Paredes te kunnen presenteren

Het Franse blad RMC Sport weet inmiddels te melden dat er inmiddels sprake zou zijn van een akkoord tussen de Franse kampioen en de middenvelder. Paredes die momenteel in dienst is van Zenit Sint-Petersburg zou een contract tot 23023 kunnen ondertekenen. Op dit moment zou er nog worden onderhandeld  met de Russische club over de aanstaande transfer. Erg makkelijk zou dat niet zijn, naar verluidt is de vraagprijs een kleine 45 miljoen euro.

Dat Paris Saint Germain momenteel enorm actief is op de spelersmarkt is geen geheim. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elke speler gekocht moet worden tegen elke prijs. De vraagprijs die Zenit op tafel heeft gelegd is in ieder geval een stuk hoger dan het bod van PSG. Volgens de expert op de transfermarkt, Gianluca Di Marzio, zou PSG bereid zijn om een bedrag van 35 miljoen euro op tafel te leggen. Dat wordt dus nog even onderhandelen.

Ook Chelsea heeft interesse

PSG Leandro Paredes

PSG is overigens niet de enige geïnteresseerde partij. Eerder werd ook Chelsea genoemd als mogelijke kandidaat. Het zag er zelfs naar uit dat de Engelse club de beste papieren in huis had om Paredes binnen te halen. Voorlopig heeft Chelsea nog geen bod uitgebracht.

Stanislav Lobotka als tweede keus

Mocht Paredes uiteindelijk toch niet naar PSG gaan, dan heeft de club in Stanislav Lobotka volgens Paris United een goed alternatief. De middenvelder van Celta de Vigo heeft momenteel nog een verbintenis tot medio 2023. PSG heeft daarnaast goede hoop om de al indrukwekkende selectie uit te kunnen breiden met de komst van Julian Weigl van Borussia Dortmund. Zijn komst staat los van de zaak rond Paredes, maar Dortmund is niet bijzonder meewerkend als het gaat om een vertrek van de middenvelder.

MSN

Reageer op artikel:
PSG op overnamepad: Paredes gaat wellicht naar Parijs
Sluiten