Voetbal 8 dec 2018 Jan De Raab

PSG verkoopt mogelijk Mbappé of Neymar

De populariteit van Paris Saint-Germain neemt ongekende vormen aan. Is het niet vanwege de mogelijke transfer van Frenkie de Jong naar de Franse club, dan wel dankzij het vergrootglas waar de club momenteel onder ligt. In verband met een mogelijke overtreding van de Financial Fair Play regels, mag de PSG zich verheugen op extra belangstelling vanuit de UEFA. Dat kon nog wel eens vervelende gevolgen krijgen.

UEFA onderzoekt PSG

Waar eerder de mogelijke transfer van Ajacied Frenkie de Jong de dagbladen domineerden, daar is nu een mogelijk gedwongen vertrek van Mbappé of Neymar. Sportkrant L’equippe wist te melden dat PSG zou overwegen om een van de twee grote sterren van de selectie te verkopen. Dit zou samenhangen met de zorgen van PSG over het lopende UEFA onderzoek. De voetbalorganisatie onderzoekt momenteel de ganf van zaken rondom de transfers van de twee sterspelers. Hierbij gaat het dan met name om de financiële gang van zaken.

Financial Fair Play

“Het onderzoek richt zich op de naleving van de break-even-eis, met name in het kader van de recente transferactiviteit”, aldus de UEFA-woordvoerder. Het break-even-principe betekent dat clubs over een periode van drie jaar geen grote verliezen mogen maken. Met de aankoop van zowel Mbappé en Neymar zou PSG niet aan die eis voldoen en dus hangt de dreiging van sancties in de lucht. De verkoop van een van de spelers zou daarmee gunstig uitpakken. In dat geval ontloopt PSG een mogelijke straf van de UEFA.

PSG reageert als een gebeten hond

Dat PSG totaal niet gelukkig is, is zacht uitgedrukt. Men is laaiend bij de Franse topclub en beschuldigt L’equippe min of min van een lastercampagne. De sportkrant is op haar beurt niet onder de druk en opende met de welluidende kop ‘Wat als ze niet blijven’.

Overigens is het niet de eerste keer dat Paris Saint-Germain door de UEFA op de vingers wordt getikt. In 2014 moest men ook al een sanctie incasseren nadat de UEFA het sponsorcontract met Qatar als overgewaardeerd had bestempeld. De voetbalbond halveerde het contract, gaf een boete van 60 miljoen euro en legde een aantal beperkingen op. Een vergelijkbaar scenario zou nu weer tot de mogelijkheden behoren.

NOS

Reageer op artikel:
PSG verkoopt mogelijk Mbappé of Neymar
Sluiten