Kans dat PSV Champions League speelt groot: winst tegen BATE

De kans dat PSV Champions League gaat spelen is groot. De Eindhovenaren speelden in de play-offs van het Europese miljoenenbal met 2-3 gewonnen bij BATE Borisov. De return in Eindhoven volgt volgende week dinsdag.

PSV begon vrij slap aan het duel met BATE en kreeg al snel de 1-0 om de oren. De Fin Jasse Tuominen tikte na een voorzet op links de 1-0 binnen. PSV zat totaal niet in de wedstrijd, maar kreeg wel opeens een enorme kans toen de scheidsrechter terecht een penalty toewees aan de Eindhovenaren. Gastón Pereiro bleek zo koel als een kikker: 1-1.

In de tweede helft drukte PSV door en maakte de ploeg van Mark van Bommel via Hirving Lozano de 1-2. Daarna kregen de Eindhovenaren kans op meer, maar het was BATE dat de volgende goal maakte: Jeroen Zoet blunderde en veteraan Alexander Hleb (oud-Barcelona en -Arsenal) maakte de 2-2. Een minuut later haalde PSV de winst alsnog binnen: invaller Donyell Malen maakte de 2-3.

PSV Champions League bijna in, nu Ajax nog

Naast PSV maakt ook Ajax nog kans op een plek in de Champions League. De Amsterdammers moeten dan wel over twee wedstrijden winnen van Dinamo Kiev. De laatste keer dat Ajax tegen een ploeg uit Oekraïne speelde, was in 2015. Toen schakelde Dnipro Dnipropetrovsk de Amsterdamse equipe in de achtste finales uit.

Reageer op artikel:
Kans dat PSV Champions League speelt groot: winst tegen BATE
Sluiten