Voetbal 24 sep 2018 Jan De Raab

Radamel Falcao krijgt standbeeld, maar dat lijkt voor geen meter op hem

Als er voor de gewone sterveling een standbeeld wordt opgericht, dan is dat vaak na het heengaan als eerbetoon. Denk bijvoorbeeld aan een Pim Fortuyn. Voetballers valt die eer vaak bij leven ten deel. Ook dan is het vaak een heugelijke happening, op voorwaarde dat het wel een goed gelijkende weergave van de speler in kwestie is. Bij het beeld van Radamel Falcao is dat nog maar de vraag.

Standbeeld voor Colombia’s topscorer: Radamel Falcao

Het leek hem een goed idee, een prachtig standbeeld maken van de meest productieve voetballer van Colombia. Radamel Falcao is de nationale topscorer en een dergelijke prestatie verdient een standbeeld. Om die reden heeft kunstenaar Antonio Irisma Arias een volledig wit beeldhouwwerk van bijna zes gemaakt. De kunstenaar laat hem naar de hemel wijzen als zijn handelsmerk en hoewel het blijkbaar nog niet helemaal klaar is, zal het een mirakel kosten om er zoiets als ‘El Tigre’ in te zien.

Radamel Falcao krijgt standbeeld

 

Trots op de zoon van Santa Marta

Het beeld zou drieduizend euro kosten en je zou veel meer verwachten voor een dergelijk bedrag. We zouden graag willen weten wat Falcao er zelf van vindt. De kunstenaar zelf is in ieder geval vol trots als het gaat om het sculptuur van zijn hand. Eerder dit jaar zei hij het volgende over zijn creatie: “Voor zijn discipline, doorzettingsvermogen en vechtlust is hij een voorbeeld voor kinderen en volwassenen om zijn voorbeeld te volgen. We zijn trots op deze zoon van Santa Marta en daarom wilden we dit werk in zijn naam maken. Iedereen wil dat hij (Falcao) de buurt bezoekt, zodat hij dit oprechte eerbetoon kan waarderen dat hij hem met genegenheid en respect wilde presenteren.”

Falcao sluit zich aan bij andere grootheden zoals Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Michael Essien, Dennis Bergkamp en Asamoah Gyan. Allemaal zijn ze door kunstenaars vereeuwigd.

Reageer op artikel:
Radamel Falcao krijgt standbeeld, maar dat lijkt voor geen meter op hem
Sluiten