Darts 7 feb 2019 Jan De Raab

Raymond van Barneveld begint de Premier League met verlies tegen Wade

Soms zit het mee en soms zit het tegen. In het geval van Raymond van Barneveld is met name dat laatste van toepassing. Zijn laatste overwinning dateert alweer van een behoorlijke tijd geleden. In 2019 is het voor hem het jaar van het handjes schudden, oude bekenden bedanken en afscheid nemen van de fans en van de sport. Ondanks de steun van het inmiddels wereldberoemd ‘Barney Army’ is er van een succesvol afscheidstoernooi nog geen sprake. De eerste wedstrijd in de  Premier League bracht niet de overwinning waar hij op had gehoopt. James Wade versloeg Barney met ruime cijfers: 7 – 4

Afscheidsjaar voor van Barneveld

Het is zover, 2019 is voor Raymond van Barneveld het afscheidsjaar. Voor de 51-jarige Hagenaar is het de laatste keer dat hij zal deelnemen aan de Premier League. Zijn enthousiasme is er in ieder geval niet minder om en hij hoopt nog een keer iets te kunnen laten zien aan zijn fans.

”Ik ben de PDC en Sky dankbaar dat ze mij nog eenmaal uitnodigen voor de Premier League. Het is een eer om dit toernooi nog een keer te mogen spelen en ik heb er veel zin in”, aldus ‘Barney’ op de website van de PDC.

”Het gaan een paar emotionele avonden voor mij worden. In Rotterdam ga ik mijn laatste Premier League-wedstrijden voor eigen publiek gooien. Ik ben vastbesloten om op een mooie manier afscheid te nemen en ik wil de beker opnieuw winnen.”

Eerste nederlaag in 2019

Om die beker te winnen is het te hopen dat zijn optreden tegen James Wade een uitzondering was. Aan de kansen lag het in ieder geval niet. Zo kreeg de voormalig wereldkampioen zowel in de eerste als in de derde leg een goede kans om zijn tegenstander te breken. Ondanks dat hij dit naliet slaagde hij er wel in om het Wade moeilijk te maken. Tot en met de zesde leg ging het redelijk gelijk op: 3 – 3.

Gemiddelde van Barney: 95.15

De zevende leg gaf Barney de kans om zich van Wade te ontdoen en dat gebeurde dan ook: 4 – 3. Het verzilveren van de break in de achtste leg ging niet door. Met drie gemiste pijlen moest hij het aan Wade overlaten die dankbaar gebruik maakte van de geboden kans via dubbel 10: 4 – 4. Wade gooide na de achtste leg zichtbaar beter terwijl Barneveld moeite had om het zelfvertrouwen te herstellen. Een nette 13-darter van de Engelsman en een uitstekende laatste leg bezorgden hem een verdiende overwinning.

DartsnieuwsDartsnieuws

Reageer op artikel:
Raymond van Barneveld begint de Premier League met verlies tegen Wade
Sluiten