Darts 4 dec 2018 Jan De Raab

Raymond van Barneveld stopt wellicht een jaar eerder

De inkt van de aankondiging van zijn pensionering was nog maar net opgedroogd. De oude maestro van de dartssport, Raymond van Barneveld, zegt nu dat het zelfs al een jaar eerder zover kan zijn. Dan wordt dus niet 2020 het jaar van zijn pensionering, maar 2019. Mocht de voormalige postbode namelijk het WK van 2019 op zijn naam weten te schrijven, dan hangt hij zijn dartpijlen al een jaartje eerder aan de wilgen. Laat zijn vrouw Sylvia dat nou net niet zo heel erg vinden.

Raymond van Barneveld: “Meteen stoppen”

In een interview met dartsnieuws.com laat Nederlands meest succesvolle dartspeler weten dat hij bij winst mogelijk eerder gaat rentenieren. Helemaal zeker is het overigens nog niet. ”Mijn gevoel zegt dan meteen stoppen. Stoppen op je hoogtepunt is natuurlijk het mooiste wat er is”. Indien hij het WK weet te winnen, zou dit zijn zesde wereldtitel zijn.

Vijf wereldtitels, een unieke prestatie

Er zijn weinig dartspelers die meer dan vijf wereldtitels hebben gewonnen. In feite is Phil Taylor de enige met meer dan vijf titels. Raymond van Barneveld weet echter dat het geen schoonheidsprijs zou verdienen als hij direct zou stoppen. ”Eigenlijk kan je dat niet helemaal maken ten opzichte van de PDC. Zij hebben mij de afgelopen jaren wildcards gegeven voor de Premier League, terwijl ik daar volgens sommigen geen recht op had. De PDC, maar ook Sky Sports, bleef echter achter mij staan. Mocht ik dan wereldkampioen worden, dan kan je niet zomaar zeggen ‘hoepel maar een eind op’.”

Misschien alleen de Premier League Darts spelen

”Als ik het WK zou winnen, dan zou ik er wel voor kunnen kiezen om in 2019 alleen de Premier League Darts en wat World Series-toernooien te spelen. Dan is het wel mooi geweest, want op je hoogtepunt stoppen blijft natuurlijk het mooist.” Raymond van Barneveld is overigens niet de enige die wellicht na het winnen van het WK 2019 met pensioen gaat. Iemand die dat zeker ook van plan is, is Daryl ‘Superchin’ Gurney. Of we die uitspraak echt serieus moeten nemen, weten we niet. Het lijk echter zeer onwaarschijnlijk.

Dartsnieuws

Reageer op artikel:
Raymond van Barneveld stopt wellicht een jaar eerder
Sluiten