‘Real Madrid waagt nog één poging: 300 miljoen voor Neymar’

Real Madrid lijkt nog één poging te willen wagen voor Neymar. De Madrilenen zijn sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo op zoek naar een vervanger. De Braziliaanse aanvaller lijkt de ideale kandidaat te zijn, maar Paris Saint-Germain laat hem niet zonder slag of stoot gaan.

In eerste instantie wilden Los Blancos Eden Hazard van Chelsea inlijven, maar de Londenaren wilden hem niet laten gaan. Inmiddels is de Engelse transferwindow ook gesloten, dus de focus zou nu volledig verlegd zijn naar Neymar. Hij kwam in de zomer van 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro van FC Barcelona over naar Paris Saint-Germain. Hij heeft nog een contract tot 2022 in Parijs. Real heeft naar verluidt 300 miljoen euro voor hem over.

Neymar weg door Financial Fair Play?

Real denkt er bij de onderhandelingen gebruik van te maken dat PSG onder een vergrootglas van de UEFA ligt met betrekking tot de Financial Fair Play-regels. Bij een eventuele straf zou het kunnen dat de Parijzenaren Neymar moeten verkopen.

Of Neymar op een overgang zit te wachten, is nog maar de vraag. In tegenstelling tot zijn tijd bij Barça, waar hij de spotlight moest delen met onder meer Lionel Messi, is de Braziliaan in het Parc des Princes de absolute ster. Dat blijkt ook uit zijn statistieken: in het vorige seizoen scoorde hij in 30 wedstrijden maar liefst 28 goals. Zes van die goals scoorde hij in de Champions League.

Marca

Reageer op artikel:
‘Real Madrid waagt nog één poging: 300 miljoen voor Neymar’
Sluiten