Voetbal 23 dec 2018 Jan De Raab

Real Madrid schuift Al Ain aan de kant in de WK finale voor clubs: 4-1

Het grote Real Madrid stond wederom in de finale van het WK voor clubs. Het begint een beetje voorspelbaar te worden, het was immers niet de eerste keer voor de Spaanse grootmacht. De vorige twee edities wisten de Madrilenen de felbegeerde titel ook al binnen te slepen. Deze keer mocht Al Ain uit Abu Dhabi in de verenigde Arabische Emiraten het gaan proberen. Na 90 minuten was het duidelijk: Real Madrid liet zich niet gek maken en stapte met een duidelijk 4-1 overwinning van het veld.

Real Madrid is een brug te ver

Dat juist Al Ain in de finale terecht kwam, mag een klein wonder heten. Dat de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten het in de kwartfinales won van Espérance Tunis is niet zo heel vreemd. In het gastland staat de ploeg al jarenlang bovenaan. De winst op River Plate in de halve finale daarentegen was wel verrassend. Toen de reguliere speeltijd voorbij was, gaf het scorebord een gelijke stand aan en dus moesten strafschoppen het lot beslechten. Uiteindelijk trok Al Ain aan het langste eind en mocht het team voor het eerst trachten de WK finale voor clubs te winnen.

Reeds aan het begin van de eerste helft kreeg Al Ain een behoorlijke kans om de openingstreffer te maken. Hasain El Shahat had de beste papieren in huis, maar zijn poging strandde op de uitstekend verdedigende Sergio Ramos. Nog geen minuut later waren de rollen omgedraaid en was het aan Real Madrid om de score te openen. Via Luka Modric belandde de bal vanaf 20 meter afstand in de touwen en was de 1-0 een feit.

Feest in de tweede helft

Real beheerste de wedstrijd volledig en creëerde kans op kans. Allereerst schoot Lucas Vázquez naast, Karim Benzema schoot over en ook Gareth Bale probeerde het met een kopbal. Geen van de pogingen brachten het gewenste resultaat en dus werd de eerste helft afgesloten met een 1-0 voorsprong.

Fraaie dropkick Llorente

Real pakete na de rust de draad direct op, in eerste instantie zonder veel resultaat. De omhaal van Bale werd geneutraliseerd door Eisa en ook Benzema schoot naast. Een kleine 15 minuten in de tweede helft bevond Benzema zich in een kansrijke positie na aangeven van Modric. Zijn schot stuitte echter weer op Eisa.

Een dropkick van Marcos Llorente van een meter of 20 bleek echter voor een kentering te zorgen. Deze keer had ook Eisa geen antwoord en was het al snel 2-0. Al Ain was dusdanig vermoeid geraakt door het hoge tempo dat het in het verdere verloop van de wedstrijd geen rol van betekenis meer zou spelen. Real kon de wedstrijd blijven domineren en een kopbal van Ramos zorgde voor de genadeklap. Vanaf dat moment was het feest. De Japanner Tsukasa Shiotani kon nog wel de eer redden door het enige doelpunt voor Al Ain te maken. Yahia Nader zou uiteindelijk de eindstand op 4-1 brengen door een onfortuinlijke actie waarbij hij in eigen doel schoot.

 

NOS

Reageer op artikel:
Real Madrid schuift Al Ain aan de kant in de WK finale voor clubs: 4-1
Sluiten