Real Madrid gaat Santiago Bernabeu mogelijk voor 400 miljoen opknappen

Het stadion van Real Madrid, Santiago Bernabeu, wordt gezien als een van de meest iconische voetbalstadions ter wereld. Nu lijkt het erop alsof de plek waar de koninklijke haar wedstrijden speelt nog een niveautje vetter gaat worden.

Oude plannen, nieuw jasje

De plannen voor een upgrade van het stadion zijn niet nieuw, deze liggen als sinds 2014 op tafel. Helaas is er toen niets van gekomen. Nu is het dan misschien wel zo ver, volgens de Spaanse krant MARCA is Real Madrid heel dichtbij een akkoord met de aandeelhouders en kan het project bijna van start gaan.

Aan de capaciteit van het stadion zal niets veranderd worden, het project zal zich vooral focussen op het uiterlijk van nu al indrukwekkende stadion. Het zou bij de upgrades onder andere gaan om een dak dat open en dicht kan en een zilveren metalen omhulsel dat zal schitteren in de zon.

360 graden Real Madrid

De meest indrukwekkende toevoeging zal toch het 360-graden videoscherm zijn dat in het station komt te hangen. Iets dat een mooi beeld geeft van de toekomst van stadions. Verder is de dertienvoudig winnaar van de Champions League ook van plan om het parkeerterrein rondom het stadion te vervangen om een gebied te creëren waar de fans elkaar voor de wedstrijd kunnen ontmoeten, compleet met winkelcentrum.

Stadion van 400 miljoen

Het project is dus zeer ambitieus en het ziet er naar uit dat het de Spaanse club zo’n 400 miljoen euro gaat kosten om te realiseren. Maar aangezien stads-concurrent Atletico Madrid recentelijk een prachtig nieuw stadion gebruik heeft genomen kan Real eigenlijk niet achterblijven.

Uiteindelijk moet het stadion er zo uit gaan zien.

Ben on Twitter

Ben on Twitter

https://t.co/WGDKrAaRNm

Ben on Twitter

Ben on Twitter

https://t.co/NgiXRkLljB

Reageer op artikel:
Real Madrid gaat Santiago Bernabeu mogelijk voor 400 miljoen opknappen
Sluiten