Red Bull Knock-Out 2018, hoe is de track gemaakt?

Zaterdag 10 november is het weer tijd voor de Red Bull Knock-Out. Het strand van Scheveningen zal weer vol staan met ronkende twee en viertakt motoren. Een geweldig spektakel. Alleen zonder parcour geen race. Vandaag praten we je helemaal bij over de brute track van de Red Bull Knock Out 2018.

De track

Ook dit jaar is het de mannen van Red Bull weer gelukt om een gave track neer te zetten. Het is een uitdagende track die iedere ronde weer moeilijker wordt. Een ware uitdaging voor de crossers en een spektakel voor de toeschouwers.

Dit jaar is de track vier en een halve kilometer lang en moeten de crossers beginnen met een twee kilometer lang stuk. Na dat stuk volgt een parcour met veel bochtenwerk, obstakels, jumps en een mysterty X-loop. Wat dat is blijft geheim tot de finale. Volgens Red Bull Knock-Out trackbouwer Greg Atkins moet het een spektakel worden en enorm zwaar voor de rijders.

track-red-bull-knock-out

Red Bull Knock-Out 2018 Track facts

Wij hebben alle toffe feitjes over de Knock-Out track van dit jaar op een rijtje gezet. Om te beginnen is de track 4,5 kilometer lang en is de start van de track maar liefst tachtig meter breed. Het wordt natuurlijk geen makkie voor de crossers, daar zorgt de baan wel voor. De baan heeft negentien bochten en veertien jumps! Spektakel gegarandeerd.

Op het rechte stuk kunnen de rijders een topsnelheid van 165 km/h behalen! Snelheid zand en zee, wat wil je nog meer. Om het de rijders niet te makkelijk te maken is er een speciale ‘Joker Loop’ aangelegd. Dit is een kleine tussenbocht op het rechte stuk, hier moeten de rijders in de finale vier keer doorheen! Oohja de crossers sluiten af met een table top finish, jumps gegarandeerd.

De Mystery X-loop zit op het einde van de baan, moet vol zitten met obstakels en spectaculaire jumps en wordt pas onthult tijdens de finale!

De bouw van de track

De track is ontworpen door de Nieuw Zeelandse Greg Atkins. De succesvolle circuitontwerper heeft weer zijn stinkende best gedaan om er een spektakel van te maken. Atkins heeft de baan gemaakt door middel van een 3D programma.

Volgens Atkins is de baan, moeilijker dan die van 2016. “De baan is 200 meter korter dan die van 2016, maar de ruimte wordt beter benut. Zo zitten er meer bochten in”.

Het wordt loeizwaar volgens Atkins “De riders hebben dit jaar lef, uithoudingsvermogen en snelheid nodig vanwege het mulle zand, de lengte van de track, het opkomend tij en de nieuwe track is de race loodzwaar”.

Red bull knock out

Harteman

Bouwbedrijf Harteman heeft de toffe Red Bull Knock Out track van dit jaar gebouwd. Het kostte de helden van Harteman maar liefst zeven dagen om het parcours te bouwen. Voor het parcours is er 80.000 kuub zand verzet! Dat staat gelijk aan 4500 vrachtwagens vol met zand, denk dat even in! Bij het bouwen is de 3D tekening van Greg Atkins gebruikt om te navigeren en zijn er geen fouten gemaakt aangezien de details zichtbaar waren.

Vanaf zondag moet het parcours weer worden opgeruimd. Ook dot doet Harteman, daar zijn ze ongeveer 5 dagen mee bezig.

Red Bull Knock-Out track

Ga je komende zaterdag de Red Bull Knock-Out bezoeken? Lees hier alles wat je moet weten over de race en wie er kansmaakt op de titel.

Red Bull Nederland

Reageer op artikel:
Red Bull Knock-Out 2018, hoe is de track gemaakt?
Sluiten