Red Bull Knock-Out 2018: wat moet je weten, wie gaat hem winnen?

Aankomende zaterdag 10 november is het weer zo ver. Dan is het weer tijd voor de Red Bull Knock-Out. De zwaarte motocross wedstrijd ter wereld. Het is een race tegen de elementen, twee uur lang crossen in mul zand in barre omstandigheden. Spektakel gegarandeerd! Wij praten je vandaag bij over de track, kanshebbers, weersomstandigheden en wie de grootste kanshebbers zijn.

De Red Bull Knock-Out in het kort

We kunnen hier natuurlijk boeken vol over schrijven maar we houden het even kort. De Red Bull Kock-Out is de grootste en zwaartste strand race ter wereld. Zaterdag zullen er op het strand van Scheveningen 1000 rijders bij de kwalificatie en 750 bij de grote race klaar staan om te crossen. De Crossers krijgen de loodzware taak om tijdens de grote race twee uur lang te crossen over een lastige track. Het wordt een gevecht tussen de crossers en de elementen.

De tijden

Het is natuurlijk fijn wanneer je weet hoe laat het spektakel van start gaat. Check hieronder het programma

Red Bull Knock-Out

De track

De weersomstandigheden en het mulle zand maken de race natuurlijk al lastig, de track doet er nog een schepje bovenop! De rijders beginnen met een recht stuk van twee kilometer lang langs de brandig. Wel moeten de rijders een kleine uitwijk maken en door de Joker Loop crossen. Dit uitsteeksel moet in de kwalificatie twee keer gereden worden en in de grote race vier keer.

Na het rechte stuk wachten er een paar helse bochten voor de crosser die gevolgd worden door een aantal heerlijke hobbels en weer een paar scherpe bochten. De crossers sluiten hun rondjes af op de X-Loop. Dit stuk van de baan is nog niet zichtbaar en wordt vlak voor de Knock-Out bekend gemaakt.

Het uitdagende aan de track is dat hij na iedere ronde zwaarder wordt. Door het grote aantal crossers wat er door heen raced wordt de baan per ronde slechter en dus moeilijker, zwaarder en uitdagender. Voor de toeschouwers erg leuk, voor de crossers minder fijn.

track-red-bull-knock-out

De weersomstandigheden

Wanneer je bij je favoriete voetbalclub aan het kijken bent of bij een F1 of MotoGP race staat is een lekker zonnetje natuurlijk fijn. Bij de Red-Bull Knock-Out is een beetje regen en harde wind niet erg. Natuurlijk is een waterdichte jas een must, maar het maakt de race alleen maar spannender. Zo wordt het voor de rijders nog moeilijker om vooruit te komen.

De weersverwachting voor komende zaterdag: 12 graden met 60% kans op regen. ideaal voor een spectaculaire cross dag.

Kanshebbers

Om als amateur mee te doen aan de Knock-Out moet dat ontzettend gaaf zijn. Alleen zijn er dit jaar ook rijders die het ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ motto wat minder belangrijk vinden. De pro’s willen deze befaamde race natuurlijk op hun naam schrijven. Wij hebben de grootste kanshebbers op een rijtje gezet.

Glenn Coldenhoff: De KTM rijder, twee maal GP winnaar en team genoot van wereldkampioen Jeffrey Herlings gaat uiteraard een gooi doen naar de titel. In 2016 werd hij al derde, dit jaar wil de KTM rijder meer.

Manuel Lettenbichler: De pas 20-jarige Duitser maakt al een aantal jaren fuore in de cross en enduro wereld door vele prijzen op zijn naam te schrijven. Natuurlijk gaat de Duitser ook op de Red Bull Knock-Out voor de overwinning

Billy Bolt: Deze 21-jarige crosser is opcoming in de enduro wereld en won dit jaar zijn eerste grote prijs. Niet vervelend om de Red Bull Knock-Out op je naam te schrijven toch?

Robbie Madison: Hoe wel de Australische crosser bekend staat om zijn stunts kan hij ook goed racen en gaat een gooi doen naar de titel. Let vooral op zijn stunts en bizarre acties

Camille chapelière: Deze 24-jarige strandcrosser is ervaren. Deze ‘zandkoning’ won de zwaarste strandrace in Frankrijk en gaat een poging wagen voor de titel zaterdag.

Wij kunnen niet wachten tot het spektakel zaterdag los barst! Wij zijn erbij en zullen op de Instagram pagina van Manners.nl verslag doen. Uiteraard lees je komende week het wedstrijdverslag op Resport.nl

Red Bull Nederland

Reageer op artikel:
Red Bull Knock-Out 2018: wat moet je weten, wie gaat hem winnen?
Sluiten