Formule 1 25 feb 2019 Jan De Raab

Renault motor gaat met sprongen vooruit volgens Sainz

Carlos Sainz, met ingang van dit seizoen in dienst van McLaren, is dik tevreden met de prestaties van de Renault motor. Volgens de coureur heeft Renault grote sprongen gemaakt en wordt het gat met de motoren van Mercedes en Ferrari steeds kleiner. Het verschil is echter nog groot aldus de Spanjaard. Carlos Sainz rijdt vanaf dit seizoen voor McLaren en heeft vertrouwen in de toekomst.

‘Het zou voor ons geen fiasco of teleurstelling zijn als we puntloos Australië verlaten. Dat startpunt is voor ons redelijk gewoon gebleken. Waar we in Melbourne staan is waarschijnlijk niet waar we in Abu Dhabi stonden. Dat wordt mijn doel’, aldus Sainz in een openhartig gesprek met Mundo Deportivo.

Renault maakt dit seizoen gebruik van een nieuwe motor

Met de komst van de nieuwe Renault motor zou McLaren in staat moeten zijn om op het scherpst van de snede strijd te leveren met de grote namen. Opvallend genoeg rept Sainz met geen woord over andere concurrenten zoals Red Bull. Met de nieuwe motor zou het volgens Sainz mogelijk moeten zijn om meer aansprekende resultaten neer te zetten.

‘Ik denk dat de motor voor ons voor een klein voordeel zal zorgen. We zullen nog achter Mercedes en Ferrari staan, maar de motor heeft een grote sprong gemaakt dit jaar’, sluit Sainz positief af.

Red Bull heeft het nog niet voor elkaar

Waar Sainz juist superlatieven tekort komt om zijn enthousiasme te verwoorden, daar is het verhaal van Verstappen er een van een heel ander kaliber. Ondanks de positieve woorden van Dr. Marko zijn er juist ook zorgen. Volgens NOS-verslaggever Louis Dekker heeft het Red Bull team de zaken nog zeker niet op orde.

‘Hij zei weinig en straalde weinig uit. Ik had graag in zijn houding willen zien of hij een racewinnaar wordt of niet. De conclusie die ik er niet uit kon trekken was: ze hebben het bij Red Bull voor elkaar. Ik heb Vettel ook uit de auto zien komen en dat was een wereld van verschil.’

Jan Lammers

Formule 1-coureur Jan Lammers was duidelijk wat voorzichtiger in zijn commentaar. ‘Het enthousiasme spatte er niet vanaf, maar als journalisten de vragen stellen die je allang ziet aankomen, word je daar moe van. Misschien zat zijn hoofd vol met gedachten die hij wilde overbrengen aan zijn team.’

F1 Maximaal

Reageer op artikel:
Renault motor gaat met sprongen vooruit volgens Sainz
Sluiten